Цікаве

Ріанна стала найбагатшою співачкою у світі

Її статки становлять 1,7 млрд доларів

Співачка Ріанна стала найбагатшою музиканткою у світі: за підрахунками журналу Forbes, її статки становлять 1,7 млрд доларів.

Втім, більшу частину доходів їй приніс зовсім не музичний бізнес, який водночас допоміг їй завоювати всесвітню популярність, – розповідає 1NEWS з посиланням на ВВС Україна.

Як повідомляють експерти Forbes, основна частина статків 33-річної Ріанни – капіталізація компанії з виробництва косметики Fenty Beauty. Співачці належать 50% пакету акцій в цьому бізнесі, які оцінюються в 1,4 млрд доларів.

Ще близько 270 млн доларів коштує 30% іншої пов’язаної з нею фірми Savage x Fenty, що випускає білизну. І тільки решта суми припадає на доходи від музичної та акторської кар’єри.

Багатшою за Ріанну в світі шоу-бізнесу є лише одна жінка – це американська телеведуча Опра Вінфрі, статки якої Forbes оцінює в 2,7 млрд доларів.

Ріанна заснувала компанію Fenty Beauty в 2017 році, для назви вона використала своє прізвище (повне ім’я співачки – Робін Ріанна Фенті).

Під час створення фірми вона стала партнером транснаціональної корпорації LVMH, якій належать популярні торгові марки товарів класу “люкс”. Такі як дизайнерський одяг Christian Dior і Louis Vuitton, шампанське Moët & Chandon, коньяк Hennessy та інші.

Ріанна заявила, що нова фірма спробує створити продукти для всіх типів жінок і стала пропонувати 40 різних відтінків для основи під макіяж. У той час такий підхід був безпрецедентним.

В результаті за перший же рік ця лінія принесла дохід понад 550 млн доларів, а компанії-конкуренти стали розширювати асортимент відтінків для своєї косметики.

“Багато жінок не могли купити косметику, яка підходила б до тону їхньої шкіри, – пояснила Guardian Шеннон Койн з консалтингової компанії Bluestock Advisors. – Були тільки відтінки для світлої шкіри, середнього тону, смаглявої та темної шкіри. Але ми всі знаємо, що реальність виглядає інакше. І [Fenty Beauty] був одним з перших брендів, який сказав: “ми хочемо працювати для зовсім різних людей”.

Втім, деякі бізнес-починання Ріанни не були такими успішними. Цього року вона погодилася закрити торговельну марку свого одягу Fenty, яка проіснувала менше двох років.

У публікації Forbes йдеться, що компанії Ріанни працюють успішніше, ніж створені деякими її колегами по шоу-бізнесу, в тому числі Kylie Cosmetics американської моделі Кайлі Дженнер, KKW Beauty зірки телевізійних шоу Кім Кардаш’ян, а також Jessica Alba’s Honest Company акторки Джесіки Альби.

За розмірами статків від Ріанни відстає співачка Мадонна. Forbes зазначає, що вона володіє багатствами на суму 550 млн доларів, Селін Діон – 455 млн, а Бейонсе – 420 млн.

Ріанна – одна з найпопулярніших виконавиць світу, її записи розійшлися тиражем близько 250 млн на різних видах носіїв, проте останній сольний альбом співачки вийшов ще в 2016 році.

Back to top button