Цікаве

Режисер фільму “20 днів у Маріуполі” отримав престижну нагороду США

Режисер фільму 20 днів у Маріуполі отримав престижну нагороду США

Фото: dga.org
Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США

Вручення 76-ї нагороди Гільдії режисерів Америки за видатні режисерські досягнення відбулось у ніч проти 11 лютого у Лос-Анджелесі.

Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США за “видатні режисерські досягнення в документальному кіно”. Про це повідомляє офіційний сайт DGA Awards.

Церемонія нагородження відбулась у ніч проти 11 лютого у Лос-Анджелесі. У категорії де переміг український режисер також були номіновані: Крістофер Шарп і Мозес Бвайо (“Бобі Вайн: народний президент”), Мадлен Ґевін (“За межами утопії”), Девіс Ґуґґенгейм (“Незмінний: історія Майкла Дж. Фокса”) та Д. Сміт (“Місто Кокомо”).

Після перемоги Мстислав виголосив свою промову, в якій згадав про щоденні обстріли України. Зокрема, і про ворожу атаку на Харків, яка відбулась 9 лютого.

“Сьогодні атакували моє рідне місто Харків. Семеро людей були вбиті, серед яких троє дітей. Тому це сумний день. Я сповна усвідомлюю силу кіно, стоячи тут і дивлячись на вас. Тому що коли ці діти, ці люди намагаються втекти від обстрілів в укриття, щоб впоратися зі страхом, вони дивляться фільми. Я хочу подякувати за це визнання. Хоча, на жаль, завдяки йому не можна зупинити кулю чи захистити дитину від уламків”, – заявив режисер.

Раніше повідомлялося, що академія кінематографічних мистецтв і наук вперше з 2001 року додала номінацію у премії Оскар.

20 днів у Маріуполі номінований на Оскар 2024

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button