Цікаве

Рецепт мексиканського супу з фрикадельками Альбондігас

Рецепт мексиканського супу з фрикадельками Альбондігас

Содержание

Якщо ви шукаєте щось просте у приготуванні, але дуже смачне для вашого обіду чи вечері, тоді цей традиційний мексиканський овочевий суп із фрикадельками ідеально підійде та принесе трохи мексиканського аромату до вашого обіднього столу.

Цей мексиканський суп відомий як Альбондигас – у перекладі фрикадельки іспанською. Є багато варіантів приготування супу. Представлена ​​тут версія супу обов’язково задовольнить ваші смакові рецептори і ви точно захочете добавку. 
Альбондигас фрикадельки приготовані з яловичим фаршем, але ви можете зробити їх зі свининою або сумішшю яловичини і свинини. Курячий теж цілком підійде. У фарш додається рис та спеції. Фрікадельки виходять м’якими та ароматними, які просто тануть у роті! 
Крім того, цей суп наповнений свіжими овочами, такими як селера, кабачки, морква, цибуля та картопля. І найголовніше – такий суп насправді досить легко зробити.

Інгредієнти для мексиканського супу

Для приготування фрикадельок:

  • 450 р. фаршу яловичого чи свинячого;
  • 1 зубчик часнику;
  • 80-100 г напівготового рису;
  • 1 ч.л. сушеного орегано;
  • 1 ч. л. меленого кмину;
  • 1 ч. л. нарізаною свіжою петрушкою;
  • 1 яйце;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ¼ чайної ложки перцю.

Для приготування супу:

  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • 1 середня цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 2 стебла селери;
  • 2 шт. картоплі;
  • 1 л. курячого бульйону;
  • 1-1.5 л. води;
  • 400 р. томатів у власному соку;
  • ½ чайної ложки орегано;
  • ¼ чайної ложки меленого кмину;
  • 1 середній цукіні (250 г);
  • Пари крапель лимонного соку;
  • Спеції до смаку;
  • Свіжа петрушка та кінза для прикраси.

Інструкції з приготування супу Альбондігас

Крок 1. Приготування фрикадельок. Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок у великій мисці. Вологими руками необхідно сформувати невеликі фрикадельки розміром приблизно волоський горіх. Вийде близько 35 фрикадельок, залежно від того, наскільки більшими ви їх робите. Ставимо фрикадельки у холодильник. 

Крок 2. Саме час підготувати наші овочі для супу. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо кубиком. Чистимо 2 зубчики часнику, після чого його потрібно подрібнити на часнодавці або на тертці. Чистимо моркву і нарізаємо тоненькою соломкою. Далі потрібно вимити і нарізати маленькими шматочками селери і цукіні кубиками, також чистимо і ріжемо картопля дрібними кубиками. 

Крок 3. Приготування супу. У середній каструлі нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте|добавляйте| нарізану цибулю і варіть до розм’якшення, близько 2-3 хвилин|мінути|. Потім додайте подрібнений часник, моркву, селеру та картопля. Готуйте протягом приблизно 5 хвилин або поки овочі не почнуть розм’якшуватися. Не забувайте часто помішувати. 

Крок 4 . Влийте в каструлю з овочами бульйон, воду та банку помідорів. Додайте кмин і орегано, перемішайте. Необхідно довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до середнього чи низького рівня, накрийте кришкою та варіть 5 хвилин. 

Крок 5. Виймаємо фрикадельки з холодильника і закидаємо в киплячий суп. Перемішуємо та накриваємо кришкою, варимо на середньому вогні протягом ще 10 хвилин. Потім додаємо цукіні і варимо приблизно 5 хвилин або поки цукіні не стане м’яким. 
Крок 6. Додаємо лимонний сік і приправляємо перцем та сіллю, за смаком. Подаємо з нарубаною кінзою або петрушкою.

Back to top button