Цікаве

Рецепт для лінивих: готуємо смачні голубці за півгодини

Голубці є ідеальним поєднанням м’ясного фаршу та овочів.

Аромат готової страви нікого не залишить байдужим.

Навіть якщо у вас не так багато вільного часу, ви можете порадувати себе голубцями, витративши лише півгодини.

Подробиці

Які продукти потрібно підготувати:

  • півкіло фаршу;
  • 5 столових ложок рису (100 г);
  • 3-тя частина кочана капусти;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • по 2 столові ложки сметани та томатної пасти;
  • склянка води;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • лавровий лист;
  • чорний перець та сіль на ваш смак.

Як готувати:

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто хоче побалувати себе смачною стравою, але не хоче сильно перетружуватись біля плити.

Візьміть зручну ємність та відправте туди промитий рис. Закип’ятіть склянку води та залийте крупу. Для нашого рецепту рису знадобиться лише 10 хвилин часу.

Можна розпочати готувати наші голубці.

Фарш краще брати м’ясний – свинину з яловичиною або тільки свинину у чистому вигляді.

Пропускаємо цибулю, моркву та капусту через м’ясорубку (можна скористатися блендером) і додаємо у фарш.

Якщо рис “дійшов”, то відправляємо його теж до решти інгредієнтів. Солимо, перчимо і за бажанням додаємо й інші приправи, добре перемішуємо.

Розігріваємо сковорідку, вливаємо оливкову олію і кілька хвилин обсмажуємо голубці.

Потім зменшуємо вогонь і заливаємо соусом із лавровим листом. Щоб його приготувати, необхідно змішати сметану, томатну пасту та склянку води. За бажанням додати сіль та спеції, збити блендером.

Протушуємо близько 15 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

Back to top button