Цікаве

Ретроградні планети 2020: як впливатимуть на людей

Сьогодні, 18 червня, Меркурій почав свій ретроградний рух, який триватиме до 12 липня. А вже 25 червня він захопить також ретроградну Венеру, Сатурн і Юпітер, повідомляє 1News.

Час від часу планети Сонячної системи починають ретроградний рух. Ні, вони не сходять зі своїх орбіт, але умовному спостерігачеві з Землі може здатися, що вони рухаються “заднім ходом”. Саме цей ефект і називається ретроградною планетою або ретроградним рухом.

Календар ретроградних планет 2020: дати та вплив

Насправді, в космосі нічого не змінюється. Планети продовжують рухатися в заданому напрямку. Їх зворотний рух – ретроградність – є ілюзією, яка виникає через різну швидкість обертання небесних тіл навколо Сонця. Ретроградними можуть бути всі планети.

Які планети ретроградні? Це так звані особисті планети – Меркурій, Венера, Марс, Юпітер і Сатурн, а також трансперсональні зовнішні планети – Уран, Нептун і Плутон. Зовнішні ретроградні планети впливають на світ загалом, а особисті на кожну людину індивідуально.

Ретроградні планети 2020 року – календар і дати

У 2020 році всі ці планети будуть мати періоди ретроградності.

Пік одночасного ретроградного руху максимальної кількості планет припадає на періоди:

  • 23 – 24 червня, коли ретроградними є 6 планет – Меркурій, Венера, Юпітер, Сатурн, Нептун, Плутон;
  • 10 – 12 вересня, коли будуть ретроградні Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон.

Як працюють зіркові астрологи – дивіться відео:

Ви можете ознайомитися з інформацією про всі ретроградні планети у 2020 році.

Ретроградний Меркурій 2020 – який вплив матиме на людей

Ретроградний Меркурій 2020

На початку 2020 року Меркурій вже був ретроградним. Наступні фази ретроградного Меркурія:

  • з 18 червня по 12 липня 2020 року;
  • з 14 жовтня по 3 листопада 2020 року.

Нагадаємо, що Меркурій є покровителем торгівлі, транспорту, навчання, поширення інформації. А якщо Меркурій ретроградний, значить, у всіх цих сферах можливий збій або гальмування.

Під час ретроградного Меркурія не варто укладати договори і підписувати важливі контракти, здійснювати операції. Не треба також реєструвати шлюб або починати будь-яку навчальну діяльність. Купівля будь-яких засобів зв’язку, гаджетів, комп’ютерів теж буде невдалою. Але ретроградний Меркурій допоможе зробити вірний аналіз прийнятих раніше рішень, подій, що відбулися або планів.

Сприятливими будуть медитація, завершених подій, зустріч зі старими друзями і знайомими, завершення навчання.

Ретроградна Венера 2020 – можливості і заборони

Ретроградна Венера у 2020-му

Венера стала ретроградною 13 травня і завершить цей цикл 25 червня. Ця планета підпорядковує собі сфери любові, відносин, творчості, краси.

Тому в період ретроградної Венери краще відмовитися від спроб завести новий роман. Астрологи вважають, що невдалими будуть пластичні операції і косметичні процедури. Але час ретроградної Венери можна використовувати для того, щоб безболісно завершити стосунки, які себе вичерпали. Або провести переоцінку любовних і родинних зв’язків, виправити якісь помилки в цій сфері. У період ретроградної Венери може зустрітися стара любов, людина з минулого, – це буде сигналом переглянути свої взаємини, погіршиться фінансове становище, тому краще економити кошти. Дуже добре відновити заняття творчістю.

Ретроградна Венера буде сприяти таким справам: повернення боргів, заняття духовними практиками, упорядкування речей в будинку.

Ретроградний Марс – як впливає

Ретроградний Марс у 2020-му

Ретроградним Марс буде з 10 вересня до 14 листопада 2020. Марс – римський бог воєн, конфліктів і будь-яких проявів агресії. Але під час ретроградного Марса люди стають запальнішими та злішими. Вони охоче пригадують старі образи та частіше схиляються до думок про помсту.

Під час ретроградного Марса підвищується ризик аварій, катастроф, ДТП, зростає кількість травм.

Не варто планувати на цей період подорожі, придбання автомобіля або дорогих гаджетів. Не ведіться на провокації, не вступайте в гарячі суперечки, займайте нейтральну позицію в конфліктах. По можливості перенесіть на інший час хірургічні операції.

Не рідко це положення Марса впливає і на статевий потенціал, створюючи певного роду неврози або психічні комплекси. Якщо ретроградний Марс використовувати належним чином, тоді можна здобути цінні уроки щодо виховання волі та терпіння, а також організації та реалізації творчих задумів і їх справжнього досягнення.

У цей період можна зайнятися опрацюванням вже початих проєктів, додатковим медобстеженням, йогою і техоглядами автомобілів.

Ретроградний Юпітер 2020: чого очікувати

Ретроградний Юпітер 2020

Він став ретроградним 15 травня, а директним буде 13 вересня. Сфера впливу Юпітера – освіта, юриспруденція, філософія, теологічні питання, соціальна сфера і благодійність. Під час ретрофази у всіх цих сферах нашого життя процеси будуть гальмуватися. Не рекомендується просувати та наполягати на реалізації планів, які пов’язані з цією сферою.

Але під час ретроградного Юпітера людина отримує можливість переосмислити свій світогляд і звернути з помилкового шляху. Загострюється внутрішнє чуття, тому легше відчути фальш або обман з боку оточення. Найкращими варіантами під час ретроградного Юпітера буде завершити раніше перервану справу, – наприклад, знову почати вивчати іноземні мови, відправитися в поїздку, відновити стосунки зі старим другом.

Ретроградний Сатурн: заборони періода

Ретроградний Сатурн 2020

Сатурн став ретроградним 11 травня і повернеться до свого звичайного, тобто прямого руху після 29 вересня 2020-го. Сатурн – це порядок, відповідальність, працьовитість, сила волі, подолання перешкод. Але в період ретроградного Сатурна все це буде ослаблено або зведено нанівець. Труднощі чекають юристів, викладачів і політиків.

Під час ретроградного Сатурна небажано вступати в дискусії та суперечки. Ретроградність Сатурна також позначиться більше на соціальному житті, ніж на особистому. У цей період не рекомендується підписувати довгострокові контракти, реєструвати підприємства, купувати нерухомість, переїжджати, укладати шлюби.

Але це хороший період для благодійних акцій і організації будь-якого виду допомоги нужденним.

Найкраще трохи зупинитися в життєвій метушні, і добре проаналізувати поточний стан справ: як вони йдуть і куди ведуть, до якої мети.

Ретроградний Уран: що робити

Ретроградний Уран 2020

Під впливом Урана відбуваються несподівані події, ламаються стереотипи, трапляються раптові прозріння та знаходяться оригінальні рішення якихось застарілих проблем.

Уран в 2020 році почне ретроградний рух 15 серпня 2020 року і закінчить у 2021 році – 14 січня.

А ось ретроградний період Урана можна використовувати для значних змін у своєму житті: зміна роботи, переїзд, початок нових стосунків або рішучий розрив колишніх зв’язків – тих, що стали тягарем. Це пора сміливих експериментів, досліджень, відкриттів. Уран буде допомагати тим, хто готовий до змін у своєму житті. Однак, консерватори можуть поставати перед труднощами при реалізації нововведень навколо них. Можливо, що в період ретроградного Урана, з’явиться новий погляд на старі речі.

Ретроградний Нептун 2020: дата і вплив

Ретроградний Нептун 2020

Нептун допомагає в любовних справах, питаннях віри, в реалізації творчих планів, а також ілюзіях і самообмані. Нептун буде рухатися в ретроградно з 21 червня до 29 листопада

Під час ретроградного Нептуна можна взятися за втілення найсміливіших мрій, але при цьому треба тверезо розраховувати свої сили. Рекомендується вдаватися до медитацій, духовних практик для покращення пізнання внутрішнього світу.

Ретроградний Плутон: як пережити

Ретроградний Плутон 2020

У 2020-му дуже тривалий період ретроградним буде Плутон – з 24 квітня і по 4 жовтня. Плутон відповідає за державний устрій, управління народними масами та за системи матеріального світу – великі підприємства, об’єднання, фінансові установи. Його зворотний рух означає ризик політичних чвар. Можливі економічна криза або банкрутство великих корпорацій. В період його ретроградності можливі державні перевороти та трансформація різних масових структур.

Під час ретроградного Плутона не варто брати участь в масових заходах, мітингах, ходах. Корисно буде розібратися в своїх переживаннях і думках, переоцінити свої вчинки, скинути з душі будь-якої емоційний вантаж.

Плутон – це планета трансформації, його енергія означає зміни на глибинному несвідомому рівні, ретроградний Плутон передбачає перегляд всіх змін, яке ви та суспільство (загалом) зробили.

 

Джерело: Сьогодні

Back to top button