Цікаве

Ребрендинг Twitter. Маск прощається з пташкою?Сюжет

Ребрендинг Twitter. Маск прощається з пташкою?

Фото: CNN
Маск поманил лого Twitter

Після покупки Маском Twitter у жовтні минулого року компанія змінила свою назву на X Corp.

 
Ілон Маск продовжує революцію у Twitter. Він вже дістався й до логотипу компанії. Після покупки соцмережі мільярдер пообіцяв “розпрощатися з брендом Twitter та прибрати всіх пташок”. У результаті він замінив логотип соцмережі на білу букву Х на чорному тлі. У Twitter також з’явилося нове доменне ім’я – x.com.
 
Новий логотип
 
Рано-вранці в неділю Маск написав: “Якщо сьогодні ввечері буде запропоновано досить хороший логотип X, то завтра ми зробимо його доступним у всьому світі”.
 
Маск опублікував зображення мерехтливої літери X, а пізніше в аудіочаті Twitter Spaces на питання, чи зміниться логотип Twitter, відповів “Так”, додавши, що “це потрібно було зробити вже давно”.
 
Після покупки Маском Twitter у жовтні минулого року компанія змінила свою назву на X Corp.
 
Коментарів від Twitter поки не надійшло.
 
Дії на шкоду?
 
На сайті Twitter говориться, що логотип компанії, що зображує синю птицю, є її найбільш впізнаваним активом: “Саме тому ми так дбайливо ставимося до нього”.
 
У квітні пташку ненадовго замінили на собаку Сіба Іну – символ криптовалюти Dogecoin, що викликало різке зростання вартості цієї криптовалюти, хоч і ненадовго.
 
На початку літа Маск оголосив, що Twitter обмежуватиме кількість твітів на день, які можуть читати власники різних облікових записів (платних та безкоштовних). Це викликало шквал критики з боку як користувачів, так і фахівців з маркетингу, і дозволило прямому конкуренту Twitter – сервісу Threads, запущеному компанією Марка Цукерберга Meta – за п’ять днів набрати 100 млн нових передплатників.
 
А минулого вівторка проти Twitter подали позов, в якому стверджується, що компанія має виплатити колишнім співробітникам не менше півмільярда доларів як вихідну допомогу. Після придбання компанії Маском вона звільнила більше половини співробітників із метою скорочення витрат.
 

 
Скандали Маска
 
Після покупки Twitter Маск провів у соцмережі кілька досить скандальних реформ. Серед іншого він відновив облікові записи багатьох людей, які раніше були заблоковані за поширення дезінформації та ненависті (наприклад, екс-президента США Дональда Трампа).
 
Маск також різко змінив систему верифікації, відому як “синя галочка”. Якщо раніше цей знак з’являвся у людей та організацій як доказ справжності того чи іншого облікового запису, то зараз його можна придбати за абонентську плату 8 доларів на місяць. Критики вважають, що це може сприяти поширенню дезінформації.
 
Через кілька тижнів після того, як Маск купив Twitter, багато великих компаній припинили розміщувати в соцмережі рекламу, побоюючись репутаційних ризиків, пов’язаних із реформами нового власника.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button