Названо продукти, які позитивно впливають на здоров’я серця
Вони містять важливий антиоксидант.
Позитивний вплив соковитих томатів та кавунів на здоров’я серця та судин доведено медиками-дослідниками. Основою для такої рекомендації щодо коригування раціону послужив пігмент лікопін, яким і насичені ці продукти, передає .
Результати досліджень, у ході яких добровольці були розділені на 2-ві групи щодо вживання лікопіновмісних засобів або плацебо, дозволили зробити висновок про суттєву користь червоного пігменту.
Перед стартом експерименту вченими було оцінено стан серцево-судинної системи кожного з учасників, таке ж обстеження було повторено після його проведення. Як з’ясувалося, незалежно від наявності або відсутності серцевих патологій, за період експерименту, у групі приймаючої препарати лікопінопросвіт судин збільшився більш ніж на 50%.
У чому користь лікопіну?
Сам по собі лікопін — це антиоксидант, що активно розщеплює жири і захищає клітини організму від згубного впливу вільних радикалів. Високий рівень його вмісту, здатний зменшувати кількість компонентів ДНК, що окислилися, що у свою чергу має профілактичну важливість для таких захворювань як рак простати і шлунка.
Ще одне з останніх досліджень властивостей даного пігменту виявило, що регулярне споживання лікопіну на 70% уповільнює ріст ракових клітин.
Літо — найкраща пора, щоб наситити свій організм вітамінами, корисними мікроелементами та зміцнити імунітет, не втрачайте цієї можливості!
Експеримент показав, що лікопін у організмі людини зменшує ризик серцевого нападу.