Цікаве

Ранкові б’юті-процедур, які не шкодять шкірі: корисні поради

Звичні для деяких жінок ранкові б’юті-ритуали насправді можуть завдавати більше шкоди, ніж користі. Наприклад, експерти не рекомендують використовувати вранці скраби або пілінг-скатки.

1News зробив підбірку помилок ранкового догляду за обличчям, яких треба уникати. Такі невеликі зміни можуть поліпшити стан шкіри.

  • Не очищати шкіру після сну

Можна припустити, що всі, хто користується декоративною косметикою, знають: не можна лягати спати, не змивши макіяж. Але вранці теж мало просто ополоснути обличчя водою.

Краще використовувати спеціальні пінки, гелі або інші засоби для вмивання, проте важливо не перестаратися. Оскільки після сну змивати косметику не потрібно, потрібно вибирати легкі та ощадливі продукти. Також дуже важливо підібрати саме той засіб, який підходить під ваш тип шкіри.

  • Використовувати вранці скраб

Відлущувати з поверхні шкіри відмерлі частки потрібно, але не перед нанесенням макіяжу – що зазвичай і відбувається вранці. Справа в тому, що під час скрабування відкриваються пори.

Тональний крем, консилер, пудра або інша косметика заповнюватиме мікроскопічні порожнинки на обличчі. Так що користі від чищення пор не буде – вони знову скоро будуть закупорені. Натомість перед макіяжем краще використовувати зволожуючі чи поживні маски.

Вранці краще користуватися масками
  • Приймати дуже гарячий душ

Найкраще, щоб душ після пробудження був контрастним. Це не тільки допоможе остаточно прокинутися, а й стане корисною “зарядкою” для судин.

Певну роль грає й гель для душу – цитрусові композиції, ноти інжиру, вербени, свіжої зелені та м’яти краще підбадьорять, ніж, наприклад, солодкі аромати.

  • Не користуватися аплікаторами-масажерами й засобами для шкіри навколо очей

Дренаж та покращення кровообігу важливі вранці набагато більше, ніж увечері. Припухлості під очима ефективно знімуть правильні гелі, креми, сироватки для цієї зони, а також масажери. Вони не тільки стимулюватимуть шкіру, але й допоможуть продукту краще вбратися.

  • Наносити занадто багато тонального крему й неправильно користуватися консилером

“Спроба замаскувати сліди недосипання шляхом завзятого відштукатурювання обличчя – дорога в нікуди: і приховати нічого не приховаєте, і краси не додайте”, пише Marie Claire. Експерти радять користуватися легкими ВР, СС, DD-кремами або наносити щільний тональний крем, але тільки одним шаром.

Щодо консилера, то він може замаскувати темні кола під очима, але наносити його потрібно за схемою “перевернутого трикутника” і добре розтушовувати.

Джерело: Marie Claire

Back to top button