Цікаве

П’ять мільярдів людей загинуть у сучасній ядерній війні – вчені

П ять мільярдів людей загинуть у сучасній ядерній війні - вчені

Фото: Alamy
П’ять мільярдів людей загинуть у ядерній війні з наступним глобальним голодом

Три чверті людей на Землі голодуватимуть протягом двох років після припинення падіння ракет – і це буде лише початок.

П’ять мільярдів людей загинуть у сучасній ядерній війні з подальшим глобальним голодом. Про це у понеділок, 15 серпня, пише Bloomberg, згадуючи дослідження команди Університету Рутгерса, США.
 
Згідно з дослідженням вчених, така велика кількість загиблих буде зумовлена ​​тим, що в результаті вибуху постраждають світові врожаї сільськогосподарських культур, оскільки хмари радіоактивного попелу, що дрейфують, блокуватимуть сонячне світло, яке живить рослини.
 
“За цим сценарієм три чверті людей на Землі голодуватимуть протягом двох років після припинення падіння ракет – і це буде лише початок”, – йдеться у статті.
 
Свої висновки дослідники зробили на оцінці кількість попелу, який буде викинутий у повітря, коли згорять великі міста в Індії, Пакистані, США чи Росії. Далі вони взяли цей попіл за основу своїх обчислень для прогнозування клімату, щоб відстежувати, як цей попіл переміщатиметься земною кулею, а також де і наскільки сильно він вплине на виробництво продуктів харчування.
 
У разі ядерної війни між США і Росією модель показала, що вітри планети підніматимуть у небо хмари диму, що кружляють, і твердих частинок над великими експортерами продовольства, такими як США, Китай, Німеччина і Великобританія.
 
“Глобальні врожаї сільськогосподарських культур, тварин та риби впали б на 90 відсотків, що призвело б до подальшого поширення голоду, руйнувань та краху”, – стверджують вчені.
 
Нагадаємо, Запорізьку АЕС обстрілюють із минулого тижня. МАГАТЕ просить допустити своїх експертів на ЗАЕС. США закликають демілітаризувати зону довкола Запорізької АЕС, але Росія відмовляється.
 
Експерти кажуть, що наслідки того, що відбувається, можуть бути катастрофічними. Докладно про це в матеріалі Буде страшніше за Чорнобиль: що відбувається на ЗАЕС.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button