Пухирчасті чебуреки, як у Чебуречній! Відкриваю секрет ідеальних чебуреків! Тісто бомба!
Сьогодні моє сімейство захотіло якусь випічку, коли я запропонувала чебуреки всі зраділи, а для мене це не складна справа, тісто настільки класне, що з ним працювати одне задоволення, не липне до рук, розкочується ідеально!
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 3 скл.
- вода гаряча – 1 скл.
- рослинна олія – 2 ст. л.
- сіль – 1/2 ст. л.
Начинка:
- фарш м’ясний – 500 г
- вода – 120 мл
- цибуля – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
Тісто:
Для початку всипаю в миску 1 склянку борошно, вливаю склянку крутого окропу і перемішую вінчиком або лопаткою.
Солю, вливаю олію, всипаю решту борошна і замішую тісто руками, акуратно, спочатку воно буде липнути до рук, але після замішування стане м’яким і перестане липнути.
Тісто накриваю харчовою плівкою і залишаю хвилин на 30.
Начинка:
У фарш додаю нарізану на маленькі шматочки цибулю, солю, перчу, вливаю холодну воду і гарненько перемішую. Вода у фарші необхідна, у процесі смаження всередині чебурека утворюється бульйон і фарш встигає приготуватися, без води начинка буде суха і може не до кінця приготуватися.
Тісто скачую в ковбаску і нарізаю на частини, розмір залежить від того, якого розміру будуть чебуреки. Прикриваю заготовки плівкою, щоб тісто не обвітрилося.
Розкачую шматочки тіста в тонкі коржі. Викладаю на одну половинку фарш, накриваю другою половинкою.
Защіпаю краї. У мене для цього є спеціальне фігурне пристосування, для обрізання країв, але можна закріпити виделкою. Ось такі симпатичні чебуреки готуються до смаження.
Розігріваю сковорідку з великою кількістю рослинної олії. Обсмажую чебуреки до рум’яності на режимі вище середнього з двох боків, потім викладаю на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.
Смачного!