Цікаве

Психолог пояснила, як не стати жертвою «енергетичного вампіра»

У складні часи багато людей перестають соромитися у висловлюваннях і не стримують емоції, тому навіть нешкідлива суперечка може забрати багато сил та енергії. Особливо неприємне відчуття може залишитись після дискусії з людиною протилежних поглядів, вважає вона.

«У психології немає такого поняття, як «енергетичний вампір», але ми знаємо, що після спілкування з людиною можна відчути себе спустошеною, наче всі соки з вас висмоктають. Це можна назвати вампіризмом. Насправді проблема в тому, що у вашого співрозмовника зовсім не такі цінності, як у вас. Звичайно ж, ця людина – ніяка не вампір, але, доводячи один одному протилежні точки зору, ви обидва залишаєтеся спустошеними», – додала лікар.

За її словами, уникнути емоційних наслідків зустрічі із таким «вампіром» можна, якщо максимально обмежити з ним спілкування.

“Зараз важко всім, тому треба спілкуватися з тими, хто підвищує наш життєвий тонус, а не з тими, хто його знижує. До справи, і в подальші суперечки не вступати. Це буде найкраще. Потім можна буде повернутися до нормальної комунікації, тому не треба рвати остаточно зв’язки», – порадила лікар.

Back to top button