Цікаве

Психолог порадив – як підвищити самооцінку

Психолог Тетяна Павлова розповіла, які заходи допоможуть підвищити самооцінку, передає 1news з посиланням на ukrhealth.net.

За словами фахівця загальна прихильність соцмереж стала причиною розвитку у деяких людей почуття неповноцінності. Тому першим кроком до його подолання має стати обмеження спостереження за ідеальними образами, для цього слід ретельно відфільтрувати контент в мережі.

“Пам’ятайте, що образ у соцмережі — це не справжня людина. В основному ми викладаємо в інтернет те, чим пишаємося, мало хто викладає невдалі фотки і погані дні. Обмеження контенту, яке провокує вас на порівняння себе з іншими не на вашу користь, може зменшити вам негативних емоцій”, — рекомендує вона.

Також важливо перестати шукати відмінності в вас і людині на якого хочеться рівнятися. Краще проводити паралелі. Наприклад, не сумувати з приводу меншої кількості часу в спортзалі, а радіти тому, також його відвідуєте.

Крім того, психолог підкреслила, що порівнювати себе з оточуючими — нормальне явище. Однак, необхідно частіше собі нагадувати про те, що життя це не гонка по одному конкретному критерію, а кожна людина робить хоч щось краще за інших.

 

 

 

 

 

Back to top button