Цікаве

Психолог дала поради, як вберегти гармонію в стосунках з родичами

Психолог дала поради, як вберегти гармонію в стосунках з родичами

Фото: pixabay.com
Психолог дала поради, як вберегти гармонію в стосунках з родичами

Через війну чимало людей з’їхалися зі своїми близькими. Експерт стверджує, що жити разом доведеться недовго, а от стосунки із близькими і дорогими людьми хочеться зберегти назавжди.

 
Психолог Марія Яцухненко розповіла, як не посваритися з родичами, з якими довелося жити під одним дахом через війну в Україні. Поради вона опублікувала на сайті НВ.
 
“Близькі нам зазвичай важливі, тому й не байдужі. У загальному просторі ми починаємо шукати те, що задовольнить більшість. Відразу помітними стають непримиренні точки дотику – і про них варто говорити, що телепатія в цьому випадку не працює”, – стверджує експерт.
 
Вона рекомендує ставити пріоритети. Наприклад, ваші принципи є важливішими за пріоритети сім’ї ваших батьків, або навпаки.
 
“Така позиція може дуже гостро сприйматися старшим поколінням. І натомість її потрібно зберегти із твердістю та повагою до батьків. Ви маєте право жити своїм життям, а батьки мають право на власні почуття”, – додала психолог.
 
Також Яцухненко наголосила, що варто пам’ятати, що жити разом доведеться недовго, а от стосунки із близькими і дорогими людьми хочеться зберегти назавжди.
 
Нагадаємо, раніше психолог Олена Адамова перерахувала, що потрібно робити під час війни задля збереження власного психологічного стану в нормі.
 
Психолог розповіла, як подолати моральне виснаження під час війни
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button