Цікаве

Простий салат із сирої моркви: родзинка – у заправці

Це просто ще один салат із сирої моркви, але аж ніяк не банальний. Вся справа в цікавій заправці. Рекомендую спробувати і, можливо, так ви його тепер готуватимете часто.

Тим більше, що це дуже швидко і нічого смажити чи варити попередньо не потрібно.

Отже, що нам для такого салату знадобиться:


  • 1 велика сира морква;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • кілька гілочок зелені;
  • 1 столова ложка подрібнених горіхів;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • сіль, цукор, спеції – за смаком;
  • олія для заправки.

1. Одну велику сиру моркву почистити та натерти на тертці. Можна скористатися пристосуванням для корейської моркви – так салат матиме естетичніший вигляд.
2. Дрібно посікти кілька гілочок улюбленої свіжої зелені – кропу, петрушки, кінзи, зеленої цибулі, що вам більше подобається.
3. 1-2 зубчики часнику пропустити через прес або дуже дрібно посікти і відправити до моркви.
4. Додати 1 столову ложку подрібнених майже в пил горіхів. Це може бути і арахіс, і кеш’ю, і волоські горіхи, які є у вас на кухні.
5. Тепер решта заправки: беремо по щіпці солі та цукру (на свій смак), додаємо столову ложку лимонного соку або фруктового оцту. Перемішуємо та відправляємо в салат. Наприкінці ще заправляємо його олією до смаку.
6. Сюди можна додати чорний перець або улюблені спеції.

Спробуйте! Це дуже просто, смачно!

Back to top button