Світ

Термінали Starlink для України фінансує виключно Варшава – МЗС Польщі


Радослав Сікорський заявив, що ці термінали “фінансуються і будуть фінансуватися виключно Польщею”.

Термінали Starlink для України фінансувала і продовжить фінансувати виключно Польща, а не Ілон Маск. Про це  заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в четвер під час прес-конференції, повідомляє Польське радіо.

Відповідаючи на запитання про позицію Польщі на зустрічі у форматі Рамштайн, яку було відкладено, глава польської дипломатії зазначив, що на цій зустрічі йдеться про практичну військову допомогу Україні. Тому, за задумом, у Рамштайні мали зустрітися глави урядів країн, які підтримують Україну, а не глави держав.

“Саме тому ми підготували позицію для президента Дуди, щоб він міг говорити не лише від себе, а й від імені польської держави – про те, що ми вже зробили для України і що маємо намір робити далі”, – додав Сікорський.

Очільник польського МЗС наголосив на одному конкретному положенні, закладеному в цю польську позицію. За його словами, у ній згадується про те, що одним із ключових факторів, який дозволяє українцям і надалі ефективно захищатися від росіян, є підключення до інтернету через термінали Starlink.

«Ці термінали Starlink, які використовуються в Україні, не спонсоруються паном Ілоном Маском, а фінансуються і будуть фінансуватися виключно Польщею”, – сказав Сікорський.

Як ми вже писали, міноборони Чехії вивчатиме досвід Польщі зі створення легіону добровольців з українців. 

Український легіон для мігрантів – у Польщі вже є сотні добровольців

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + seventeen =

Back to top button