Цікаве

Продаж авто: швидко та дорого*

Як відомо, автовласник в своєму житті радіє двічі – коли купує машину і коли її продає. Розлучитися зі своїм «залізним конем» швидко, грамотно та без проблем є нелегкою справою. Ситуація на автомобільному ринку змінилася, і нові машини подорожчали вдвічі. Вторинний ринок з великим масштабом пропозицій та стереотипного відношення вітчизняних покупців, живе по іншим законам, що в першу чергу стосується формування цін. Людина, що ніколи не займалася продажем машини, може відкрити для себе зовсім інший світ, в якому вона має виступати майже конкурентом автобізнесу. Послуга «викуп авто дорого» зацікавить  багатьох, але треба бути готовим до ризику попадання в руки шахраїв.

Коли варто продавати авто

Перш за все, слід розуміти, коли власне, наступає необхідність продажу. Тут є об’єктивні та суб’єктивні фактори, пріоритет в яких бажано віддавати першим. І цей момент є дуже важливим.

Головний сигнал для продажу – авто почало «сипатися» або відновлено після серйозного ДТП. В більшості випадків авто продається саме по цим причинам. Якщо візити в сервіс почастішали до неприйнятних значень, то без сумніву пора розлучатися. Цей факт вже перевірений багатьма автовласниками.

Другий фактор продажу – різке підвищення доходів або добробуту. Справа в тому, що нові авто щорічно дорожчають, а власне щорічно дешевшає. І цей розрив ціни з часом лише росте. Тому при наявності фінансових можливостей змінити машину на нову сьогодні набагато вигідніше, аніж завтра.

А суб’єктивний фактор продажу – автомобіль набрид і є лише бажання купити іншу, скоріш за все до доброго не приведе. З великою вірогідністю людина подарує гідну машину та придбає погану, або набере кредитів, які лише погіршать її фінансовий стан. До того ж, слід пам’ятати, що ціни на вторинному ринку зростають не так швидко, аніж на первинному. Швидко і вигідно можна продати своє авто, скориставшись послугами компанії з автовикупу (подробиці на сайті skup-auto.com).

Поради, як вигідно продати вживане авто

Підвищити вірогідність швидкого та вигідного продажу вживаного авто можна, дотримуючись наступних порад:

  • об’єктивно оцінити стан свого авто, адже покупець не бажає відразу вкладати гроші для усунення недоліків. Тому машину слід підготувати в технічному розумінні;
  • продаж краще планувати після проведеного технічного огляду, адже це хоча б частково гарантує безпеку. Якщо після техогляду пройшов чималий проміжок часу, то бажано показати потенційному клієнту більш деталізовану історію експлуатації – сервісну книжку або звіт про історію авто;
  • визначити реальну вартість свого авто. Слід враховувати пропозиції на автомобільному ринку схожої категорії – марка, рік випуску, пробіг та технічний стан;
  • зробити якісну об’яву – розібратися в термінології; зрозуміти, яку саме інформацію треба обов’язково надати в тексті; бути чесним; потурбуватися про фотографії (машина повинна бути чистою ззовні та всередині, а фотографувати слід з усіх боків та планів);
  • поважна комунікація буде ключем до успіху. Відповідати слід на всі телефонні дзвінки та повідомлення, проявляти чемність, пропонувати додаткову інформацію та намагатися домовитись про зручний час огляду.

Найкращим варіантом швидкого продажу вживаного авто є послуги компаній з авто викупу. Це завжди надійно, вигідно та зручно. Також це запорука операції без будь-яких підводних каменів та скритих моментів, чого не можна сказати про контакту на пряму з покупцем.

*на правах реклами

Back to top button