Цікаве

Prada створить скафандри для місії Артеміда III на Місяць

Prada створить скафандри для місії Артеміда III на Місяць

Фото: Earth.com
Концепт скафандра для польоту на Місяць

Скафандр AxEMU надасть астронавтам розширені можливості для дослідження космосу та запропонує НАСА комерційно розроблені людські системи, необхідні для доступу, життя і роботи на Місяці і навколо нього.

Італійський модний бренд Prada заявив про співпрацю з Axiom Space Systems. Він розробить скафандри для астронавтів для місії Артеміда III на Місяць, яка запланована на 2025 рік. Про це пише The Guardian.

Інженери Prada працюватимуть разом із командою Axiom Space Systems.

“Технічний досвід Prada в галузі сировини, виробничих технологій та інноваційних концепцій дизайну дасть змогу використовувати передові технології, необхідні для забезпечення не тільки комфорту астронавтів на місячній поверхні, а й такого необхідного врахування людського фактору, який відсутній у застарілих скафандрах”, – заявив генеральний директор Axiom Space Майкл Суффредіні.

У Prada партнерство назвали “справжнім святом сили людської творчості та інновацій у розвитку цивілізації”.

“Розвинувши конструкцію скафандрів НАСА для дослідження позакорабельної мобільності (xEMU), скафандри Axiom Space створено для забезпечення підвищеної гнучкості, більшого захисту, що дає змогу протистояти суворим умовам довкілля, а також спеціалізованих інструментів для досліджень і наукових можливостей”, – повідомили компанії у спільній заяві.

Нагадаємо, раніше зірка Шерлока Холмса Бенедикт Камбербетч став новим обличчям Prada.

Prada представив плащі для собак за 700 доларів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button