Цікаве

Повз Землі промчить яскраво-зелена комета

Комету можна буде побачити на передсвітанковому небі Північної півкулі за допомогою телескопа або бінокля в темних місцях, оскільки вона збільшується в яскравості протягом грудня, пише 1news з посиланням на novyny.live.

Астрономи кажуть, що пізніше в цьому місяці яскраво-зелену крижану кулю можна буде на короткий час помітити ввечері одразу після заходу сонця.

Комета має зелений хвіст, тому що її крижана кам’яна внутрішня частина нагрівається, і, чим ближче вона наближається до сонця, то починає спочатку випускати синій пил, потім жовтий або білий і, нарешті, зелений.

Коли комета стає блакитного кольору, це означає, що комета тепла, містить багато ціаніду та двоатомного вуглецю, і потенціал для її розпаду є найвищим.

На жаль, для спостерігачів за небом у Великобританії може бути важче побачити Леонарда приблизно в момент його найближчого наближення через його низьке положення на південно-східному горизонті перед настанням сутінків.

Жителі Північної Америки та Південної півкулі повинні отримати найкращий вид 14 грудня, коли комета, можливо, буде видна над горизонтом після заходу сонця.

Коли її вперше помітили, комета була “надзвичайно слабкою”, об’єктом 16 зоряної величини, приблизно в 160 000 разів тьмянішим за найслабші зірки, які можна побачити неозброєним оком.

Вона не завжди рухалася по траєкторії за межами Сонячної системи — до цієї подорожі навколо Сонця комета мала орбітальний період приблизно 70 тисяч років.

 

 

 

 

 

 

Back to top button