Цікаве

Постійна допомога армії та мирному населенню

Відомий український підприємець Рінат Ахметов і його бізнеси SCM з початку війни втілюють у життя мілітарні та гуманітарні ініціативи.

Рінат АхметовЗасновник
Рінат Ахметов
Засновник

Громадянська позиція бізнесмена залишається незмінною: він вірить в перемогу України та її швидке відродження, і не тільки на словах. Уже сьогодні група SCM інвестує у відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури, створення та розвиток виробництв. Ці процеси мають позитивний вплив на економіку України в цілому. Нові робочі місця — це підтримка населення, сплата податків, рух у майбутнє, який відбувається попри війну.

Навколо міста Маріуполь та розташованої там Азовсталі розгорталися трагічні події, але водночас стіни комбінату врятували багато життів українських воїнів та звичайних людей. Саме тому ці місця стали знаковими для Ріната Ахметова. Бізнесмен підкреслив своє особливе ставлення одним з особистих рішень: на створення Плану Відродження Маріуполя було виділено 60 млн грн.

Робота із запитами фронту

Щоб дійти до жаданої перемоги, потрібно підтримувати ЗСУ. Бізнеси інвестиційної групи SCM в рамках ініціативи “Сталевий фронт” спрямовують кошти на закупівлю дронів, тепловізорів, рацій, камер, прицілів та іншого необхідного обладнання. Важлива стаття видатків — забезпечення військових транспортними засобами, в тому числі машинами швидкої допомоги, а також пальним.

Коли на початку війни гостро постала проблема нестачі бронежилетів, Група Метінвест одразу відгукнулася на запит. Фахівці розробили сталевий сплав, що вирізняється одночасно міцністю та невеликою вагою. З нього налагодили виготовлення пластин для бронежилетів. Наступним кроком стало виробництво захисних конструкцій для техніки, а також випуск мобільних багі.

Ще одне ноу-хау  від металургів — модульні укриття. Завдяки унікальній конструкції бійці захищені від куль та снарядів і водночас мають можливість обладнати зручний побут.

Підтримка вразливих верств населення

Цивільні громадяни України у більшості своїй постраждали від бойових дій. Хтось втратив житло, хтось залишився без джерела доходів. Фонд Ріната Ахметова намагається допомогти кожному, хто потребує. Детальніше дізнатися про його діяльність можна на https://akhmetovfoundation.org/ru. Систематично організовується роздача наборів з харчовими продуктами, засобами гігієни, а також одягу, речей першої потреби, ліків. Крім того, компанії SCM опікуються лікарнями, шелтерами, притулками. Допомога надається комунальним службам та адміністраціям на місцях там, де в цьому виникає необхідність.

Футбольний клуб “Шахтар”, президентом якого є Рінат Ахметов, також підтримує українців. Зокрема, коштом клубу було організовано лікування воїнів-героїв — Михайла Діанова та Віталія Шумея.

Back to top button