Цікаве

Португальський салат всього з 3 інгредієнтів

Португальський салат готується надзвичайно просто та легко. В його складі всього три інгредієнти. Основний — зелений перець. Дивовижно, що з такої малої кількості продуктів можна приготувати дійсно смачний салат. Хоча правильно говорять, що все геніальне є простим.

Інгредієнти для салату

Вам потрібно взяти лише ці продукти:

  • зелений солодкий перець — 1 кг;
  • оливкова олія — 5 ст.л.;
  • червоний винний оцет — 2 ст.л.;
  • сіль та перець.

Як готувати салат

Перець помийте, витріть від води та покладіть запікатись у духову шафу. Температура має бути висока — 250 °C. Як варіант, можна використати електричний гриль. Треба слідкувати, щоб шкірка стала темною та з бульбашками. Дістаньте перець з духовки та облийте холодною водою. Тепер шкірка легко зійде з перців. Заберіть з них все насіння.


Вільний від шкірки перець наріжте смужками та викладіть на велику тарілку. Полийте оливковою олією, червоним винним оцтом та залиште маринуватись на 1 годину. Перед подачею на стіл посипте чорним меленим перцем та сіллю.

Якщо до цього салату у вас буде духмяний білий свіжий хліб, отримаєте велику насолоду. Їжа проста, але дуже смачна. Спробуйте та поділіться вашими враженнями. Смачного!

Back to top button