Цікаве

Під льодовиками Антарктиди виявили невідомих істот

Під шельфовим льодовиком Фільхнера вчені виявили незвичайних істот. Дослідники розповіли, що їхня знахідка є унікальною для Антарктиди, пише 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Невідомі істоти дуже нагадують звичайних губок. Співробітники Британської антарктичної служби нагадали, що протяжність льодовика становить близько 900 метрів.

Виявлені істоти мешкають під плавучими льодовиками, причому в повній темряві. Вони витримують температуру в мінус 2 градуси, і знахідка абсолютно унікальна. Справа в тому, що знайти морських губок в цьому регіоні – це велика удача. Дослідники натрапили на цих істот, коли досліджували підводний світ. Спочатку вони виявили великі валуни, після чого помітили, що вони повністю обліплені губками. «Це відкриття належить до числа тих щасливих випадковостей, які підштовхують ідеї в іншому напрямку і показують нам, що морське життя Антарктики неймовірно особливе і дивно пристосоване до замороженого світу», – заявили фахівці.

Вони нагадали, що більш ранні дослідження показували, що в таких умовах можуть жити виключно падальщики невеликими групами, також можна зустріти медуз і черв’яків, і саме ці істоти можуть жити в непроглядній темряві і на великій відстані від відкритої води.

 

 

 

Back to top button