Цікаве

Під Києвом відкривається лавандовий парк (фото, відео)

В селі Порадівка Васильківського району відривається лавандовий парк “Порадів“, повідомляє 1News.

Парк працюватиме з 30 червня по 28 липня. Приїхати можна з 5 ранку до 21:00.

Порадів – це лавандовий парк під Києвом. На площі 2,5 га підростають 35 тисяч кущів вузьколистої лаванди (лат. Lavándula angustifólia). Співробітники парку дбайливо доглядають за рослинами протягом всього року. Під час цвітіння лаванди парк відкривається для відвідування. Після того, як лаванда відцвіте,  її зрізають на переробку. Крафтову лавандову продукцію власного виробництва можна купити в крамниці на території парку, або в онлайн-магазині.

Зазвичай лаванда розквітає в середині або наприкінці червня. Точні дати початку цвітіння заздалегідь вгадати неможливо – все залежить від погоди наприкінці весни та на початку літа.

В сезоні 2021 року лаванда розквітне в останні дні червня.

Тривалість гарного квіту лаванди – 4 тижні.

В перший тиждень квітка дуже ніжного бузкового кольору зі сріблястим відливом. В другий тиждень лаванда яскрава і соковита. На третій тиждень з’являються червонясті відтінки – лаванда починає відходити. На четвертий тиждень починають всихати перші квітки на лавандових квітконосах, додаючи сірі кольорові нотки.

Протягом дня лаванда також змінює свій колір в залежності від освітлення та вологості. Найбільш симпатичні кольори квітка показує в суху сонячну погоду. Зважайте на це, плануючи свій візит до парку.

Вартість вхідного квитка = 300 гривень.

Квиток надає право разового входу в парк в будь-який день протягом роботи парку.

Час перебування в парку – необмежений.

Діти на зріст менше 145 см відвідують парк безкоштовно.

Як дістатись?

Власним автотранспортом – прямуйте на південь від Києва Одеською трасою. Через 29 км від КП звертайте праворуч – дороговказ на Мотовилівку. Через 5 км повертайте ліворуч – на Порадівку. Через 2 км дорога спуститься на дамбу між двох ставків. Паркувальний майданчик і вхід у парк буде ліворуч за дамбою.

Громадським транспортом – маршрутне таксі на Борову. Від станції метро Іподром через кожні 30 хвилин відправляється маршрутка №172 Київ-Борова. Перед посадкою запитайте у водія, чи проїзжатиме він поворот на Порадівку (деякі рейси прямують іншим маршрутом). Виходити на цьому повороті, далі йти 2 км.

Back to top button