Цікаве

Перша морська ВЕС промислового масштабу розпочала роботу у США

Перша морська ВЕС промислового масштабу розпочала роботу у США

Фото: wikipedia.org
Вітропарк побудований датською фірмою Orsted та компанією зі США Eversource Energy

Адміністрація президента США Джо Байдена на сьогодні схвалила шість проектів морських вітропарків промислового масштабу.

Перша морська вітряна електростанція (ВЕС) промислового масштабу розпочала роботу у США. Вона розташована біля берега штату Нью-Йорк і називається South Fork Wind. Про це у п’ятницю, 15 березня, повідомляє Associated Press.

Вітропарк побудований датською Orsted та американською Eversource Energy і має 12 вітрогенераторів німецької Siemens Gamesa загальною потужністю 132 МВт, чого достатньо для постачання електрики більш ніж 70 тис. сімей.

Губернатор штату Кеті Хокул у четвер уточнила, що станція почала виробляти чисту енергію для енергосистеми острова Лонг-Айленд, що знаходиться за 35 миль (56 км) від неї.

Вона додала, що люди згадуватимуть цей день в історії США зі словами: “ось тоді все змінилося”.

Вказується, що Orsted та Eversource навесні почнуть працювати над вітропарком Revolution Wind – першою морською ВЕС промислового масштабу для енергосистеми Род-Айленда та Коннектикуту. Його запуск запланований на наступний рік, він перевершуватиме South Fork Wind за потужністю більш ніж у п’ять разів.

Нагадаємо, російські війська зруйнували, пошкодили або окупували 90% вітрових електростанцій в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button