Цікаве

Перевезення тварин в МАУ: авіакомпанія прийняла жорстке рішення

Авіакомпанія МАУ (“Міжнародні авіалінії України”) наклала ембарго (заборону. – Ред.) на перевезення тварин повітряними суднами B767, починаючи з 19-го червня 2020 року. Це сталося після того, як з’явилося повідомлення про смерть собак на борту авіакомпанії під час транспортування.

“В МАУ розпочато власне службове розслідування, в ході якого відсторонений керівник дирекції з вантажних перевезень і логістики, а також за власним рішенням накладено ембарго на перевезення тварин повітряними судами B767, починаючи з 19 червня 2020 року”, – повідомляє 1News.

У МАУ стверджують, що компанія надала всі необхідні документи українським поліцейським, і вже відкрито провадження за ст. 299 Кримінального кодексу (жорстоке поводження з тваринами).

“Правоохоронці проведуть всі необхідні слідчі дії, встановлять умови транспортування і причину загибелі цуценят”, – коментують у поліції.

Нагадаємо, спочатку про цей інцидент повідомила на своїй сторінці в Facebook Еббі Лоренцен. Вона приїхала в аеропорт Торонто, щоб забрати свого кота, однак зауважила неналежні умови перевезення тварин – вони знаходилися по двоє в тісних клітках, що були складені докупи. Для підтвердження своїх слів вона прикріпила декілька відео з аеропорту “Бориспіль”.

Про нещасний випадок написало і канадське видання National Post, посилаючись на Канадське агентство з контролю за харчовими продуктами, яке почало власне розслідування. Повідомляється, що більшість із загиблих – цуценята французьких бульдогів. Їх перевозили в Канаду для продажу. Ймовірно, тварини задихнулися на борту.

Джерело: пресслужба перевізника

Back to top button