Цікаве

Переїзд до Ужгорода: огляд розваг, інфраструктури, цін на нерухомість

Західні області країни на початку 2022 року пережили справжній бум: кількість покупців і орендарів, які шукали житло, зросла багаторазово. Це відбилося на стані ринку нерухомості. Ціни миттєво збільшилися, а кількість доступних пропозицій скорочувалася з кожним днем. Поступово ситуація стабілізувалася, купити чи винайняти квартири в Ужгороді стало набагато простіше. Кому підійде для життя це невелике місто із дивовижним колоритом? Розповідаємо, що корисно знати про нього, вибираючи нерухомість.

Ужгород: чим цікаве це місто

І місцеві жителі, і туристи однозначно сходяться на думці, що це один із найзеленіших та найзатишніших українських обласних центрів. Відстань від центральної частини країни та близькість до Європи наклала відбиток на місцевих жителів. Спосіб життя в Ужгороді спокійний, що може бути незвично для мешканців галасливих мегаполісів. Така тиша заспокоює та розслаблює: варто насолодитися повільними пішими прогулянками, побувати в популярних місцях відпочинку та ознайомитися з відомими історичними та культурними пам’ятками.

Нестачу звичних розваг компенсують численні фестивалі, які проводяться щомісяця: млинців, вина, пряників, а також регата на річці Уж. Напередодні новорічних свят у центрі міста відкрито ярмарок. Це чудова можливість купити вироби ручної роботи з натуральних матеріалів, незвичайні солодощі або делікатеси, а також подарунки для рідних та близьких до свят.

Розваги та заняття для дітей в Ужгороді

Ужгород не може похизуватися великою кількістю кінотеатрів, інтерактивних музеїв, майданчиків для екстриму, тому він мало підходить для тих, хто веде активне, насичене подіями життя. А ось для сім’ї з дітьми це місто може стати найкращим рішенням завдяки гарній екології та високому рівню правопорядку — тут не доводиться турбуватися про безпеку. У місті функціонують численні:

  • спортивні секції та тренажерні зали;
  • басейни;
  • дитячі розвивальні центри;
  • художні школи та училища;
  • музичні школи.

Не виникне труднощів зі зверненням до лікаря: відкриті приватні клініки, лабораторії та діагностичні центри. У кожному районі міста є державні амбулаторії. Стоматологічні кабінети надають пацієнтам повний комплекс послуг: хірургія, ортодонтія, дитяча стоматологія.

У центральній частині розташовані торгові центри, де можна купити одяг та взуття українських або європейських виробників. Різноманітність вибору приємно тішить, а ціни варіюються у суттєвих межах, тому легко знайти пропозиції практично на будь-який бюджет. Після шопінгу варто відвідати місцеві кафе або ресторани, щоб насолодитися смачними стравами або випити чашку ароматної кави з фірмовою випічкою.

Що відбувається з ринком нерухомості в Ужгороді

У лютому-березні ціни на купівлю та оренду квартир зросли в рази, що було зумовлено великим напливом переселенців. Упродовж кількох наступних місяців ситуація вирівнялася і розцінки поступово повернулися на колишній рівень. Уподобання покупців змінилися: ще рік тому на піку популярності були об’єкти первинної нерухомості, а також житло бізнес-класу. Попит на ці пропозиції впав, хоч і не зник повністю.

Більшість покупців зацікавлені у покупці квартири, яка повністю підготовлена ​​до проживання. Не доведеться місяцями робити ремонт, вкладаючи в облаштування значні суми. Такі варіанти дорожчі за ті, що отримали виключно чорнове оздоблення, але в результаті вони виявляються значно вигіднішими.

Тим, хто бажає заощадити, варто розглянути купівлю житла не в Ужгороді, а в найближчих населених пунктах. Закарпатська область активно забудовується, тож у передмісті можна обрати об’єкти у нових житлових комплексах комфорт-класу. Дістатися до обласного центру можна на авто (стан дорожнього покриття прийнятний) або на громадському транспорті.

Які райони Ужгорода обрати для життя

Площа міста складає 49,9 км², тому вдається швидко дістатися з одного району до іншого за допомогою маршруток та автобусів. Порівнюючи мікрорайони та обираючи комфортні для постійного проживання варіанти, корисно орієнтуватися на список, складений на основі опитування городян:

  • Район стадіону «Авангард». Неподалік розташований Боздоський парк, великий сімейно-розважальний комплекс, а також відомі пам’ятки архітектури. Інфраструктура добре розвинена: є ринок, супермаркети, СТО, поблизу розташований міжнародний ужгородський аеропорт.
  • «Шахта». Гарний вибір для розміреного способу життя. Поруч знаходиться ліс, шум практично відсутній, все довкола заповнено зеленими насадженнями. Навіть у спекотні дні не доведеться відмовлятися від повільних прогулянок.
  • Новий район. Доступний широкий вибір об’єктів вторинної та первинної нерухомості. Кілька років тому було проведено реконструкцію головних вулиць, відкрилися численні розважальні заклади та магазини. Відмінна якість доріг, транспортна розв’язка зручна та розвинена, громадський транспорт прибуває точно за графіком. На території нових житлових комплексів встановлені сучасні дитячі та спортивні майданчики, які спроєктовані з урахуванням усіх стандартів безпеки.
  • Горяни. Мікрорайон у південній частині Ужгорода, розташований за 6 км від центру. Його популярність обумовлена ​​низькими цінами на нерухомість та віддаленістю від популярних туристичних об’єктів. Тиша, свіже повітря, велика кількість зелені — чудовий варіант для життя.

Кожен мікрорайон по-своєму гарний. Вибір залежить виключно від того, яку мету має покупець, а також від бюджету, виділеного на покупку. Детальне вивчення особливостей доступних варіантів з урахуванням специфіки життя в місті дозволить знайти найкращі пропозиції.

Back to top button