Цікаве

Перегляд телевізора так само шкідливий для здоров’я, як куріння

Консультант хірурга-ортопеда і спинального хірурга Джордж Ампат має намір підкреслити, наскільки небезпечним може бути сидячий спосіб життя для різних аспектів здоров’я, включаючи здоров’я серця і суглобів, артеріальний тиск і когнітивні здібності, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Його дослідження також показує, що більше 60 відсотків операцій на спині можна уникнути за допомогою вправ і більш активного способу життя.

Пан Ампат прийшов до своїх висновків після перегляду ряду досліджень. Директор Британського товариства медицини способу життя, який також є почесним лектором Ліверпульського університету, наступного місяця представить своє дослідження терапевтам, хірургам та іншим медикам в лікарні Королівського Ліверпульського університету.

Його висновки послідували за сплеском перегляду телепрограм і потокової передачі через обмеження. У своєму недавньому звіті Ofcom виявив, що в минулому році сім’ї, як правило, витрачали майже шість годин на день на перегляд каналів, потокових сервісів і онлайн-контенту.

Пан Ампат стверджує, що тривала бездіяльність, і зокрема «пасивний перегляд телевізора», шкідливі як для мозку, так і для тіла.

“Ми були створені як мисливці-збирачі. Сидячи протягом тривалого часу означає, що ми не спалюємо їжу, яку ми їмо, і це завдає шкоди. Ще гірше, коли ми бачимо жорстокі або драматичні сцени, які складають більшу частину телебачення. Такі сцени призводять до секреції гормонів стресу «бій або біг», що викликає стрибок цукру в глюкозі, що, в свою чергу, викликає запалення, пов’язане з хронічними і потенційно смертельними проблемами, такими як хвороби серця і високий кров’яний тиск».

А сидіння протягом однієї години має такий же тягар для здоров’я, як втрата 11 хвилин життя – те ж саме, що викурити одну сигарету.

 

 

 

 

 

Back to top button