Цікаве

Палеонтологи відкрили новий вид динозаврів

На території Аргентини виявлено добре збережений череп тварини, яка за життя могло бути не менш небезпечним хижаком, ніж тираннозавр рекс, повідомляє 1NEWS з посиланням на Урядовий кур’єр.

Новому виду дали назву Llukalkan aliocranianus, що з місцевого наріччя перекладається як «той, хто викликає страх».

Вчені припускають, що за життя динозавр зовні був дуже схожий на тиранозавра: масивне тіло з потужним хвостом і крихітні передні лапки. Однак його череп відрізняється наявністю великої кількості горбків і западин. Втім, такі риси є майже у всіх представників абелізаврідів, до яких і відноситься новий вид. Однак фахівці вважають, що він був найнебезпечнішим з них.

У реальному житті новий вид динозавра ніколи не перетинався зі своїм можливим родичем, оскільки тираннозавр жив у північних широтах, а ллукалкан – у південній частині земної кулі. Він був одним з головних хижаків у цьому регіоні, до того ж, що жив він у епоху занепаду ери динозаврів.

За життя довжина тіла ящура сягала 5 метрів, у нього були гострі зуби, величезні кігті і відмінний нюх. При цьому, судячи з деяких особливостей черепа, ллукалкан володів більш гострим слухом, ніж інші динозаври, що допомагало йому бути більш успішним мисливцем. Втім, все одно, вижити це динозаврам не допомогло.

 

 

 

 

Back to top button