Цікаве

П’ятниця 13: прикмети і ритуали цього дня

13 грудня цього року припадає на п’ятники. А п’ятниця 13 традиційно має погану славу в народній уяві і навколо неї є багато різних міфів, розповідає 1News.

Дізнайтеся більше про історію, ритуали, прикмети і заговори п’ятниці, 13, яку ще називають днем ​​відьом.

П’ятниця 13: міфи

“Найстрашнішим” в людській уяві вважається саме поєднання п’ятниці та тринадцяти. В язичництві п’ятниця була присвячена скандинавській богині Фреї – “колезі” римської Венери та грецької Афродіти. Як і Венера з Афродітою, Фрея для древніх скандинавів була богинею любові, сексу і родючості. Її день – саме п’ятниця, тринадцяте. Мабуть, в стародавні часи це був час світлої радості та веселощів.

П’ятниця, 13-те отримала погану славу саме з приходом чоловічих і сонячних культів, а пізніше і з поширенням християнства, коли віра в жіночу силу витіснилася чіткими релігійними рамками священиків-чоловіків. З “прокляттям” числа збігалося й те, що Христос не розглядається як 13-й серед 12-ти учнів, а до цього “чорного” числа зарахували Юду-зрадника.

У християнській культурі вважається, що саме в п’ятницю 13-го числа Адам і Єва скуштували заборонений плід; саме цієї зловісної п’ятниці Каїн безжалісно вбив свого брата Авеля. Розп’яття Христа припало саме на п’ятницю.

Магічне число 13 грає важливу роль в окультних колах і не означає нещастя. Наприклад, в ковені – зборах відьом є саме 13 учасників. Але через ці факти п’ятниця 13 стала днем ​​відьом.

П’ятниця 13: прикмети

  • Є деякі прикмети, пов’язані саме до цього числа і дня. Не бажано в п’ятницю 13 кудись їхати, адже можна і не повернутися. Не потрібно укладати важливі угоди та підписувати документи. Навіть лікарі 13 числа намагаються уникати операцій.
  • Якщо 13 день календаря будь-якого місяця випадає на п’ятницю, то не треба приймати серйозні рішення. Якщо була запланована важлива подія, то скасуйте або перенесіть її.
  • Не піддавайтеся спокусі. Цього дня людина найбільше схильна до спокус і невиправданому ризику (згадайте відомий біблійний сюжет), постарайтеся бути спокійніше, послухайте класичну музику, почитайте, приділіть час родині.
  • Не залишайте квартиру без нагляду. Американські поліцейські зведення стверджують, що саме в п’ятницю, 13 збільшується число крадіжок і грабежів. З чим саме це пов’язано – невідомо.

П`ятниця, 13: ритуали

Кожна людина хоче, щоб цей день минав так само спокійно, як і всі інші. Але для того, щоб це зробити, необхідно вжити якихось заходів. Є кілька ритуалів від негативу цього дня.

  • Допомогти зруйнувати погану енергію п’ятниці 13 можуть захисні молитви і віра в Бога. Мовите слово до Всевишнього і день стане кращим для вас.
  • Колись давно в цей період на долонях малювали п’ятикутну зірку. Її не можна було витирати, поки день не закінчиться. Вона була своєрідним оберегом від негативу.
  • Також можна провести захисний ритуал. Для цього ритуалу вам знадобляться папір, ручка і ладанка, яку можна придбати в церкві. На чистому аркуші треба написати текст будь-якої захисної молитви. Після чого листочок із записом покласти в ладанку. Тепер вона буде вашим оберегом, який повинен завжди бути при вас. З ним не страшні жодні напасті. Єдине, що варто пам’ятати, що цей захисний талісман діє тільки до наступної п’ятниці 13, який цього року буде, наприклад в грудні. Тому коли цей день настає знову, ритуал потрібно повторити.

П’ятниця 13: заговори

У п’ятницю 13 заговори мають незвичайну силу. Для цього потрібно взяти чистий аркуш паперу і три церковні свічки. Перед тим, як проводити заговори, необхідно сконцентруватися на бажаному.

Коли настане ніч, потрібно дочекатися 12-ої години, і підпалити свічки. Після чого взяти заздалегідь заготовлений аркуш паперу і підпалити його від однієї з свічок. При цьому своє бажання постійно промовляйте подумки. Після того, як папір згорить, потрібно взяти попіл і розвіяти його через вікно. При цьому треба сказати: “Та буде так!“.

Джерело: Сьогодні

Back to top button