Цікаве

Рівнодення в повний місяць: ритуали “на щастя”

21 вересня 2021 року розпочнеться Осіннє Рівнодення. В усіх духовних вченнях світу воно пов’язане з шануванням жіночого начала. Весь урожай зібраний і захований в сховищах на зиму, настав період достатку овочів і фруктів.

Тому виконуються подячні обряди Матері-Землі – щоб не тільки подякувати за рясний урожай, але й отримувати врожаї (в широкому сенсі слова) в майбутніх періодах. Найпростіший з них – приготування овочевого супу, розповідає 1News.

В Індії в ці дні вшановують Магашакті і Магапралайю, в слов’янському ведизму Макошь і Ладу, в християнстві Богородицю Діву Марію, в стародавньому Римі шанували Цереру і Деметру, у кельтів – Брігіт, в Південній Америці Пачамаму… тощо.

Найдавніші святилища світу, відкриті археологами і присвячені Великій Матері, що Рождає, одночасно є і астрономічними обсерваторіями, де весь цикл починається і завершується точною орієнтацією каміння святилища на схід і захід Сонця (а також сходи найважливіших зірок) в день Осіннього Рівнодення. Образ богині родючості з пшеничними колосками в руці узятий астрологами для позначення сузір’я Діви.

Таким же святилищем-обсерваторією є Святилище Монастирище (Кіровоградська область, Устинівський район).

Обрядів в ці дні різні культури нашої планети виконують безліч – від простих до найскладніших.

Найбільш простий обряд – це Пуджа Великої Матері. Беруть різні овочі і варять з них суп.

При цьому суп готується не для себе, а для Великої Матері, що Рождає, явленої в усіх богинях всіх релігій світу. Під час приготування славлять або дякують всім жіночим іпостасям Вищих сил.

Вважається, що при цьому суп вбирає енергію Матері. А вона дуже потрібна, адже від материнської енергії походить земне щастя, тобто здоров’я, довголіття, гармонія в родинах, урожай і грошовий достаток.

Після приготування суп з’їдається учасниками обряду.

Цього року Осіннє Рівнодення унікально, тому що збігається з повним місяцем, що буває вкрай рідко і, як вважається, збільшує силу свята.

В повний місяць проводять особливий обряд дарування любові богині Місяця. Необхідно знайти Місяць в нічному небі і направити йому любов з глибини серця. Якщо це зробити щиро, людина обов’язково відчує у відповідь потік енергії.

Щойно це сталося, необхідно починати обертатися за годинниковою стрілкою, немовби “намотуючи” на себе цей місячний потік, як нитку на веретено. Зробити це потрібно, як мінімум, п’ять разів, максимум не обмежений, визначається інтуїтивно.

Приплив космічної енергії, викликаний осіннім рівноденням, починає діяти з сходу сонця 21 вересня і тримається до 25 вересня включно.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

Джерело: Ігор Мехеда для Обозреватель

Back to top button