Цікаве

П’ять продуктів, які підвищують ризик утворення тромбів

П’ять продуктів, які підвищують ризик утворення тромбів

Якщо часто споживати ці популярні продукти харчування, то можна наразити себе на  ризик шкідливого згортання крові. Медики попереджають, що згустки крові можуть викликати серйозні ускладнення, якщо вони не розчиняються природним шляхом. Деякі закуски можуть прискорювати цей процес, призводячи до гелеподібних грудок.

За словами фахівців, їжа, обсмажена на олії, може згодом запустити процес атеросклерозу (затвердіння та закупорка артерій). А це згодом запустить утворення тромбів. 

Більшість рослинних олій містять багато омега-6 жирних кислот,  більшість із яких можуть бути прозапальними. Коли ви нагріваєте олію, то змінюється хімічна структура, роблячи кислоти  надзапальними.

Продукти, які можуть підвищити ризик утворення тромбів:

  • Смажена курка
  • Чіпси
  • Печиво
  • Сухарики
  • Ковбасні рулетики
Back to top button