Цікаве

П’ять можливих причин того, що зуби втратили колишню білизну

Содержание

Існує ряд простих правил, які допоможуть зберегти зуби у хорошому стані на довгі роки.

Неправильне чищення зубів

Неякісне чищення зубів може призвести до утворення нальоту, через який може виникнути карієс.

Чистити зуби необхідно не лише вранці, а й увечері. Зуби ввечері гірше очищаються за рахунок рідини та твердої їжі, тому що до кінця дня ми їмо та п’ємо, як правило набагато менше. А якщо немає очищення, то буде наліт, який потім перейде до карієсу.

Важливо правильно вибрати зубну щітку. Вона не повинна травмувати ясна і добре очищати зубний наліт.

Існують загальні правила

  • Щетина має бути виготовлена ​​зі штучного волокна. На натуральній щетині накопичуються бактерії.
  • Дорослим варто вибирати щітки середньої твердості. Дуже м’які щітки призначені для дітей віком до 5 років, м’які щітки – для дітей віком від 5 до 12 років, а жорсткі та дуже жорсткі без рекомендації лікаря використовувати не можна, оскільки вони можуть травмувати ясна.
  • Зубні щітки необхідно міняти раз на 2-3 місяці.
  • Крім зубної щітки, потрібно використовувати зубну нитку. Вона дозволить краще очистити зуби у важкодоступних місцях.

Шкідливі перекушування

Експерти з’ясували, що часті перекушування, тим більше, якщо в їжі міститься багато цукру, – шкідливі для зубів. Солодка їжа дуже подобається бактеріям. Переробивши її, вони виділяють кислоту, яка руйнує тканини зуба. Тому після кожного прийому пиши варто почистити зуби, обполоснути рот або хоча б випити склянку води.

Багато води, мало газування

Багато хто знає, що необхідно пити достатню кількість води (35 мл води на 1 кг маси тіла). Це корисно не тільки для здоров’я загалом, а й для ротової порожнини.

Що щодо газування? У газованій воді міститься вуглекислий газ. У великій кількості він згубний нашого організму. Крім того, у газуванні міститься цукор (або його замінники) та кислота (лимонна). Всі ці інгредієнти можуть призвести до збільшення чутливості зубів, руйнування емалі тощо.

Back to top button