Цікаве

Особливість кави Starbucks та захоплення нею

Три університетських товариші Джеррі Болдуін, Гордон Боукер і Зев Сігл вирішили відкрити невеликий магазин зернової кави. Водночас ніхто з них ніколи не займався, та не працював і не вчився за цим напрямком. Двоє з хлопців були вчителями, а один письменником. Друзі скинулися по 1300 доларів і зайняли в банку ще приблизно 5 тисяч.

Starbucks – була названа на честь помічника капітана Ахава з твору «Мобі Дік». Кава зі старбакс – це найдовершеніший смак обсмажених зерен у поєднані з незабутнім ароматом. Кава поставляється з Кенії, Індонезії, Ефіопії. В залежності від обраного сорту кави обробляють різними способами — сухим, вологим або напівсухим. Тому використовується тільки відбірна арабіка, компанія пильно перевіряє якість і походження кави, оскільки якісна сировина – це 50% смачного тонізуючого напою.

Компанія працює більше ніж у 80-х країнах світу й не збирається на цьому зупинятися. Starbucks кава – дійсно світовий бренд, який знають і обожнюють по усьому світі. Заклади пропонують великий асортимент: гарячі та холодні кавові напої, чаї, десерти, морозиво, сандвічі, салати. У залі панує спокійна та оптимістична атмосфера, де можна добре відпочити з друзями чи провести гарно час із сім’єю.

Звичайно, більшу частину всього асортименту складає кава різних видів та сортів, основні з них: еспресо, американо, мокко, лате, капучино, кава кенійська, ефіопська та багато інших видів і комбінацій за вашим бажанням. Компанія виготовляє близько 80 тисяч напоїв на будь-який смак, зважаючи на вподобання відвідувачів в залежності де саме розташована кав’ярня.

Цікаві факти щодо кав’ярень старбакс

Відкриття кав’ярні в будь-якому місті стане особливою подією, адже й сама кава дуже смачна та має цікавий смак. Крім цього, вона ще й має деякі факти, щоб її спробувати:

  1. Круглі столи – особливість кав’ярень цієї мережі, зроблено для того аби відвідувач сидячи за столом сам, не відчував себе самотнім.
  2. Важливим елементом в інтер’єрі кав’ярні є розташування всіх дверей на південну та східну сторону, аби сонце не світило в очі відвідувачам.
  3. У будь-якій кав’ярні в будь-якій точці світу у всіх закладах грає така ж сама музика одночасно.
  4. Завдяки цій каві було створено та випущено альбом компанією з відомими виконавцями – Пол Маккартні та Лучано Паваротті, який здобув шалену популярність.

Велику увагу приділяють навчанню персоналу, бо тільки кваліфікований бариста зможе приготувати дійсно смачну каву. Компанія не зупиняється на досягнутому, а розвивається далі, допомагає в цьому й сам персонал, уважно прислухаючись до побажань та пропозицій від відвідувачів закладу. Також кожен із нас може взяти участь у створенні нових елементів інтер’єру або нового напою, який може доповнити й без того великий асортимент напоїв.

Back to top button