Цікаве

Онколог назвав головні ознаки кашлю при раку легень

Онколог назвав головні ознаки кашлю при раку легень

Названо головні ознаки кашлю, який говорить про те, що у людини міг розвинутися рак легень. Цей вид захворювання входить до четвірки найпоширеніших видів онкології.

За словами фахівця, рак легень може спричинити кровотечу у дихальних шляхах. Це призводить до того, що в людини з’являється кашель з кров’ю. Саме він і є головною ознакою захворювання.

Також можуть спостерігатися безперервні напади кашлю протягом декількох тижнів, він може посилюватися, також спостерігається постійне повернення інфекцій грудної клітки, виникають болі при диханні, задишка. Крім того, людина постійно втомлюється, у неї немає енергії, є втрата апетиту та ваги.

Лікар підкреслив, що головний спосіб знизити ризик виникнення раку легень – відмова від куріння. Він порекомендував курцям позбутися шкідливої ​​звички якнайшвидше. За його словами, щороку, яку людина провела без цигарок, знижує ризик серйозних захворювань.

«Якщо ви курите, найкращий спосіб запобігти раку легенів та інші серйозні захворювання – якнайшвидше кинути палити. Як би довго ви не курили, завжди варто покинути», – заявив фахівець.

Після 12 років відмови від куріння ймовірність розвитку раку легень знижується більш ніж удвічі порівняно з тими, хто продовжив йти на поводу своєї шкідливої ​​звички.

Back to top button