Цікаве

Олімпіада-2022 – Німецький спортсмен відмовився від вживання китайського м’яса через страх перед допінг-тестом – новини

Після вживання м’яса спортсменів можуть звинуватити у застосуванні допінгу через використання гормона росту у продукті

Франческо Фрідріх


Фото з відкритих джерел

Іменитий німецький бобслеїст Франческо Фрідріх вирішив відмовитися від вживання м’яса у Пекіні. Відповідне рішення німця мотивовано страхом перед допінгом. Про це повідомляє Bild.

Так, національне антидопінгове агентство Німеччини опублікувало застереження не вживати м’ясо в Китаї. Там запевнили, що після вживання м’яса спортсменів можуть звинуватити у застосуванні допінгу через використання гормона росту у продукті.

“Це запобіжний захід – особливо коли наближається таке важливе змагання, як Олімпіада. Гормони росту використовуються під час виробництва м’яса в різних країнах, зокрема і в Китаї. Такі речовини можуть бути виявлені в допінг-тесті, через них спортсмена можуть звинуватити в застосуванні допінгу”, – сказав лікар олімпійської збірної Німеччини з бобслею Крістіан Шнайдер.

Зазначимо, що у 2010-му році вже був один подібний випадок. Тоді через китайське м’ясо постраждав гравець у настільний теніс Дмитро Овчаров. Коли він повернувся до Німеччини, то здав два позитивні допінг-тести. У підсумку спортсмена виправдали після кількох судових процесів.

Додамо, що Франческо Фрідріх є одним із фаворитів на Олімпіаді-2022. На минулих Іграх у Пхьончхані він здобув дві золоті нагороди. Також на рахунку Фрідріха 12 перемог на чемпіонатах світу, а також дві срібні медалі. Франческо тричі тріумфував на чемпіонаті Європи. Крім того, німець є дворазовим володарем Кубка світу у двійках.

Новини за темою: У крові виявили допінг: Українського тенісиста усунули від змагань

Нагадаємо, 26 січня Верховна Рада України ухвалила Закон “Про антидопінгову діяльність у спорті”.


[ad_2]
Source link

Back to top button