Цікаве

Одночасне інфікування COVID-19 та грипом – Ляшко розповів про ризики – 1News

Ризик захворіти на COVID-19, грип чи будь-які інші віруси респіраторної групи інфекцій залишається високим


Українська правда

В Україні триває дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу гострих респіраторних вірусних інфекцій, тому є ризик одночасно захворіти на COVID-19 та грип. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Як зазначив міністр охорони здоров’я, потрібно дотримуватись всіх протиепідемічних правил, адже ризик захворіти на COVID-19, грип чи будь-які інші віруси респіраторної групи інфекцій залишається високим.

“Окрім того, є ризик одночасно захворіти на COVID-19 та грип. Обидва збудники можуть призвести до появи пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров’я”, – повідомив Ляшко.

Він звернувся до українців з проханням слідкувати за своїм здоров’ям, залишатись вдома при перших симптомах вірусного захворювання та не займатися самолікуванням, особливо антибіотиками. 

1News за темою: “Флурона” – мікс коронавірусу і грипу: Що відомо про одночасне перехресне зараження і де у світі зареєстровані перші випадки

Нагадаємо, в Україні скоротили термін самоізоляції при коронавірусі. Відтепер громадяни можуть завершити самоізоляцію через п’ять днів з дати появи симптомів або отримання позитивного тесту на COVID-19, за умови повної відсутності симптомів.



Джерело

Back to top button