Цікаве

Очищення ґрунт – німецькі вчені використовують берези – 1News


Фото з відкритих джерел

Коренева система певного дерева ввібрала від 5 до 17 відсотків мікрочастинок за п’ять місяців

Німецькі вчені з Інституту прісноводної екології та рибальства імені Лейбниця виявили спосіб очистити ґрунт від мікропластику за допомогою беріз. Про це йдеться на сайті установи.

Наголошується, що експерти провели експеримент, під час якого змочили флуоресцентним барвником частинки мікропластику, розміром від 5 до 50 мікрометрів. Потім їх додали в ємності з ґрунтом і помістили туди саджанці повислої берези.

Дослідження тривало п’ять місяців. За цей час рослина підросла і показала, що її коренева система ввібрала від 5 до 17 відсотків мікрочастинок.

“Це початкове дослідження довело, що берези мають потенціал очистити планету. Можливо, за їх допомогою ми зможемо покращити якість ґрунту і води”, – зазначила автор експерименту Кет Остін.

1News за темою: Білл Гейтс назвав спосіб врятувати планету від кліматичної катастрофи

Нагадаємо, у Тернополі продовжуються роботи з будівництва одного з найбільш стратегічних об’єктів для міста – станції знезалізнення води та реконструкції водопровідної насосної станції третього підйому.

Фільтри не потребуватимуть заміни впродовж усього терміну експлуатації, вони очищатимуться зворотним промиванням в автоматичному режимі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button