Цікаве

Нову редакцію правопису оскаржили в суді

Позивачка, яка діє в інтересах свої доньки - учениці 7-го класу

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Кабінету міністрів про оскарження нової редакції українського правопису.

Про це повідомляє 1NEWS.

Позивачка, яка діє в інтересах свої доньки – учениці 7-го класу, просить суд визнати протиправною та нечинною Постанову Кабінету міністрів України №427 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису». На думку позивачки, уряд, ухвалюючи зміни до правопису, діяв поза межами своїх повноважень та не врахував реального стану розвитку української мови, що ускладнить її вивчення та грамотне використання.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Джерело: Окружний адміністративний суд м. Києва

One Comment

  1. Вірно зробила. Я, будучи дитиною, зазнав утисків з боку учителя української мови про моє пріхвище – він хотів його змінити. Цьому прізвищу більше 1000 років. Мало того, що він був не в своєму розумі, так і ще був потомком рабів. Невже Ви думаєте, що те бидло могло визнати тебе, потомка козацького роду племені з обох боків, які не були у рабстві? Сьогодні послідовники таких, як мій учитель і крутять з мовою, як хочуть. Дуже рано бидло випустили з рабства. Підтвердження цьому слова ректора інститута Драгоманова в м. Києві:- ” В педагогічні вузи ідуть по осточному признаку знань”. Це дуже м’яко сказано. Ідуть дебіли, які нікуди не можуть всунутись. Я можу привести дуже багато прикладів, які це підтверджуюють.

Back to top button