Цікаве

Німці та американці почали виробляти вакцину від омікрон-варіанту коронавірусу

Клінічні випробування вакцини від омікрон-варіанта коронавірусу мають розпочатися наприкінці січня

Німецька фармацевтична компанія BioNTech та її американський бізнес-партнер – концерн Pfizer – розпочали виробництво вакцини від омікрон-варіанта коронавірусу з метою її подальшого комерційного використання.

Про це повідомив співзасновник німецької компанії Угур Шахін на конференції з питань охорони здоров’я, організованої американським банком J.P. Morgan, – інформує 1News.

“Ми виходимо з того, що до березня будемо готові здійснювати постачання на ринок у випадку наявності дозволів регулювальних органів”, – зазначив Шахін.

За його словами, клінічні випробування вакцини від омікрон-варіанта коронавірусу мають розпочатися наприкінці січня.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) поки не робило заяв щодо того, чи вважає випуск такої вакцини доцільним.

Генеральний директор концерну Pfizer Альберт Бурла повідомив в ефірі американського телеканалу CNBC, що компанія розпочала випуск вакцини на свій страх і ризик.

Бурла зізнався, що поки не знає, чи знадобиться препарат і як він використовуватиметься.

“Однак ми будемо готові”, – зазначив він.

У BioNTech та Pfizer припускають, що у 2022 році їхні виробничі потужності становитимуть до чотирьох мільярдів доз вакцини в усьому світі.

“Ми очікуємо, що і у 2022 році попит на нашу вакцину залишатиметься високим”, – наголосив Шахін.

Нині, за його словами, ситуація з пандемією невизначена, тому неможливо передбачити, який варіант вірусу з’явиться в майбутньому.

Однак цілком імовірно, що вакцина від омікрон-варіанта коронавірусу також посилить імунну відповідь на всі наявні варіанти вірусу.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button