Цікаве

Німецький професор назвав 4 звички, котрі руйнують судини

Німецький професор Мартін Галле з Центру медицини при Технічному університеті Мюнхена назвав 4 звички, котрі руйнують судини. Щоб кожна клітина отримувала харчування і кисень, головна транспортна система людини має залишатися еластичною і чистою.

Експерт закликає людей відмовитися від куріння. Нікотин, котрий міститься в сигаретах викликає стиснення судин, що провокують зниження відсотка насичення киснем органів. У довгостроковій перспективі можна нанести організму непоправної шкоди – відмирання клітин.

Другою шкідливою для здоров’я звичкою вважається зловживання солодким. Справа в тому, що цукор шкодить внутрішній стінці судин. Негативний вплив на кровоносну систему надає холестерин, який утворює всередині судин бляшки, в результаті вони стають нееластичними і крихкими. У тандемі з високим тиском може статися розрив.

Професор радить для підтримки здоров’я судин їсти більше кольорових овочів, стежити за вагою, регулярно здійснювати прогулянки на свіжому повітрі, вживати багату жирними кислотами їжу.

Back to top button