Цікаве

Названо ягоду, яка допомагає боротися з безсонням

Експерт охорони здоров’я, доктор медичних наук, дієтолог Тріста Бест вважає, що користь для здоров’я таких ягід як вишні недооцінюють, а вони в свою чергу багаті поживними речовинами, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

«Однією з дивних переваг вишні є її здатність полегшити біль в суглобах і набряк, викликаний запальним артритом, – пояснює Бест.

«Вони містять сильні протизапальні поживні речовини, відомі як антиоксиданти, які можуть допомогти зменшити це запалення».

Щоб перевірити ефективність вишні при болі при остеоартриті, в дослідженні, опублікованому в журналі Osteoarthritis Cartilage, брало участь 58 дорослих без діабету з остеоартритом, вони пили щодня протягом шести тижнів або по дві склянки терпкого вишневого соку або плацебо. Після закінчення шеститижневого періоду суб’єкти зробили тижневу перерву в лікуванні, а потім поміняли план лікування. Дослідники виявили, що, терпкий вишневий сік дійсно полегшив симптоми у досліджених пацієнтів з остеоартритом.

«Вживання чашки вишні перед сном також може поліпшити якість сну», – каже Бест. «Вишня містить натуральний мелатонін, гормон, пов’язаний з циклом сну і безсоння, який, як відомо, збільшує якість і тривалість сну».

Дослідження опубліковане в Американському журналі терапії, показало, що додавання кислого вишневого соку в групі з 11 суб’єктів збільшувало як ефективність сну, так і загальну тривалість сну.

 

 

 

Back to top button