Цікаве

Названо продукти, які неможна вживати у спеку

Останні тижні за вікном стоїть нестерпна спека та навіть кондиціонери програють битву зі стовпчиками термометрів, що зашкалюють черговий день поспіль, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

А тому працівники офісів і пересічні громадяни в своїх домівках намагаються врятуватися за допомогою крижаної води та низки продуктів. Проте, як зазначають фахівці, більшість із того, ми споживаємо, приводить до зневоднення організму.

Тож запам’ятайте, які продукти краще все ж таки не споживати в спеку:

  1. Морозиво та крижані напої

Існує міф, що споживаючи холодне, нам також стає прохолодно, але це не так. Після того як морозиво з’їдено, відчуття спеки тільки посилюється. Причина в тому, що на холодний напій або продукт організм реагує тим, що намагається зігріти його до температури тіла. Отже, ми нагріваємося зсередини. Експерти радять пити рідину кімнатної температури.

  1. Продукти з високим вмістом білка

Білок варто їсти, проте не у спеку, оскільки організму досить важко його засвоювати. Під час перетравлення організм виділяє досить багато тепла — відбувається процес термогенеза. Можна сказати, для розщеплення білка може знадобитися від 50 до 100% більше енергії у порівнянні з вуглеводами. Тому споживання м’яса та інших білкових продуктів підвищить температуру тіла.

  1. Сечогінні продукти

До таких продуктів належать манго, фенхель, спаржа, селера, артишоки, банани, а також кава, чай, газовані напої та інші напої з кофеїном. Вони виводять необхідну воду з організму. Через зневоднення нам стає спекотніше й можна навіть отримати тепловий удар.

  1. Гострі продукти

Капсаїцин — це з’єднання, що міститься в гострій їжі, зокрема в червоному перці, викликає підвищення температури тіла і змушує нас нагріватися. Його частіше використовують для спалювання жирів, але влітку краще споживання уникати.

  1. Алкоголь

Це дуже сильний сечогінний засіб, який в спеку може викликати сильне зневоднення. При його різко зростає навантаження на серце. Спека розширює кровоносні судини, тому падає кров’яний тиск. І щоб підтримати кровообіг, серцю доводиться працювати дуже напружено.

 

 

 

Back to top button