Цікаве

Названо продукти, які не варто вживати після 30 років

Психолог-консультант, дієтолог Марія Малишева назвала продукти, від яких варто відмовитися після 30 років, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

За словами фахівця, після 30 років обмін речовин починає сповільнюватися, знижується вироблення колагену, зростає ризик виразки шлунка, високого тиску, атеросклерозу, серцевого нападу або інсульту.

Тому першими варто припинити їсти смажені страви, оскільки вживання смаженої їжі частіше чотирьох разів на тиждень збільшує ризик ожиріння і більш серйозних ускладнень для здоров’я.

«Будь то картопля фрі або смажене м’ясо, все, що приготовлено шляхом смаження на олії, безсумнівно, шкідливо», – зазначає дієтолог.

Також фахівець порадила уникати знежирених молочних продуктів, оскільки там жир замінюється великою кількістю цукру, канцерогенними підсолоджувачами або сиропами глюкози і фруктози.

Лікар вважає небезпечною газовану воду, оскільки вона може вплинути на розвиток раку, хвороб серця, діабету, остеопорозу, виникнення хвороб Альцгеймера і Паркінсона, епілепсії і важких емоційних розладів.

Дієтолог порекомендувала відмовитися від рафінованих вуглеводів, маргарину і вершкового масла, обробленого м’яса і чіпсів.

 

 

 

 

Back to top button