Цікаве

Названо продукти, які не можна вживати взимку

Дієтолог Марина Макіша пояснила, що в зимові місяці кожна людина має змінити раціон харчування, оскільки організм додатково потребує різних вітамінів, мікроелементів та поживних речовин, передає 1news з посиланням на Жіночий Світ.

Фахівець зазначила, що насправді раціон взимку та влітку не сильно відрізняється за набором продуктів, але важливо пам’ятати, що фізична активність у холодну пору року сповільнюється, а це означає, що необхідно знизити кількість вуглеводів у щоденному раціоні. «Різні каші, макарони, хліб і так далі в зимовий час краще скоротити, тому що буде менша фізична активність і нам ось цієї швидкої енергії потрібно менше, інакше вона запасатиметься на боках у вигляді жиру», – попередила Марина Макіша.

За її словами, також дуже шкідливо влаштовувати взимку постійні чаювання з цукерками та іншими солодощами. Вона рекомендує пити чай без цукру, а ще краще звичайну воду в той момент, коли відчуватиметься сильний голод. У такий спосіб можна перехитрити організм. Оскільки в зимову пору року людина вживає менше фруктів та овочів, ніж улітку, це потрібно компенсувати. Вона радить регулярно купувати заморожені ягоди, зокрема, малину, полуницю та чорну смородину.

 

 

Back to top button