Цікаве

Названо продукт, який допоможе організму впоратися з літньою спекою

Лікар-дієтолог Сергій Обложко розповів про правильний раціон харчування в літню спеку, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Фахівець зазначив, що в літньому раціоні обов’язково повинні бути присутніми фрукти та овочі, а також різні кислі продукти.

Саме такий раціон, як зазначає дієтолог, допомагає організму дорослої людини переносити аномальну спеку. «Якщо додавати на тарілку, наприклад, мариновані овочі або квашену капусту, то кисла їжа рефлекторним чином знижує температуру тіла», – розповів дієтолог.

Також він порадив включити в літній раціон велику кількість морепродуктів та свіжих томатів. За словами фахівця, такі продукти зберігають баланс мікроелементів і допомагають не допустити браку корисних речовин.

Нагадаємо, що раніше фахівці встановили, що всі сорти капусти сприяють продовженню життя. Цей дивовижний овоч допомагає знизити рівень цукру і холестерину в крові, крім того, капуста захищає від запальних процесів і мутацій, а також омолоджує на клітинному рівні. При цьому медики відзначали, що в раціоні має бути присутня різна капуста – броколі, червонокачанна, брюссельська, пекінська та ін.

 

 

 

 

 

Back to top button