Цікаве

Названо напої корисні для схуднення

Часто можна почути рекомендації пити зелений чай та чорну каву, якщо ви хочете скинути кілька кілограмів, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Звісно ж, якщо ви додасте до них молоко та цукор, їхня калорійність зросте і переваги, які вони можуть вам забезпечити, буде втрачено.

І зелений чай, і чорна кава мають низьку калорійність і багаті на антиоксиданти, які можуть сприяти схудненню, посилюючи обмін речовин і прискорюючи процес спалювання жиру. Однак, фахівці давно сперечаються щодо того, який з двох варіантів буде кориснішим для схуднення та зміцнення загального здоров’я.

Зелений чай – улюблений напій тих, хто стежить за вагою. Більшість людей п’ють 3-4 чашки зеленого чаю на день, намагаючись скинути зайві кілограми. Цей напій відомий не тільки користю для зниження ваги, але і численними підтвердженими переваги для здоров’я. Потужні переваги зеленого чаю обумовлені наявністю кофеїну та катехіну (різновиду флавоноїдів). Дослідження показують, що катехін, який є одним з видів антиоксидантів, може ефективно розщеплювати надлишки жиру в організмі. Відповідно до іншого дослідження, проведеного в 2010 році, включення в раціон зеленого чаю може мати позитивний вплив на людей, які намагаються скинути кілограми та контролювати свою вагу.

Зелений чай також корисний для людей, які страждають від високого рівня холестерину, проблем із серцем та діабету 2 типу. Високий вміст поживних речовин у чаї також знижує ризик хвороби Альцгеймера. Чай містить вітаміни групи В, фолати, магній і флавоноїди, яких не вистачає в традиційному чаї з молоком.

Чорна кава – ще один популярний напій, якому багато людей віддають перевагу, коли намагається скинути кілограми. Деякі люди замість сніданку п’ють чорну каву з маслом або топленим маслом, щоб приборкати голод.

Чорна кава корисніша за лате чи капучино, оскільки вона не містить цукру, молока та вершків. Так само, як зелений чай, кава також містить кофеїн, який може підвищити пильність і знизити ризик діабету. Крім того, чорна кава може посилити метаболічну активність, що допомагає придушити голод і зменшити ваш потяг до нездорової їжі.

Користь від вживання чорної кави не обмежується лише цим. Напій також містить багато антиоксидантів та поживних речовин, таких як вітаміни В2, В3, В5, марганець, калій та магній. Його регулярне вживання може поліпшити пам’ять і продуктивність.

Обидва напої допомагають нам по-різному, і дослідження підтверджують, що вони обидва можуть бути включені в план дієти для схуднення. Результати від їх вживання дуже схожі. Тільки якщо ви порівняєте їх за показником загальної користі для здоров’я, виявиться, що зелений чай – набагато кращий варіант. Листя чаю містить більше антиоксидантів та поживних речовин.

Незалежно від того, чи ви обираєте зелений чай або чорну каву, переконайтеся, що ви споживаєте їх помірно. Надмірне вживання будь-якого напою може завдати шкоди здоров’ю.

Що б ви не обрали, не варто вживати більше 2 чашок чаю або кави на день. Надмірне споживання кофеїну в денний час може порушити ваш цикл сну і навіть зашкодити здоров’ю серця.

 

 

 

Back to top button