Цікаве

Названо найуспішніші українські фільми

Для створення рейтингу використали звіти Держкіно за останні п’ять років і топ найуспішніших українських фільмів від DzygaMDB

Найуспішнішим українським фільмом, який отримав державну підтримку, став “Я, ти, він, вона”. Він зібрав 71,056 млн гривень.

Про це свідчать дані рейтингу від “Детектор медіа”, – інформує 1NEWS.

Авторами сценарію стрічки “Він і Вона” є Олександр Щур і Станіслав Зубрицький. Продюсери – Володимир Зеленський, Андрій Яковлєв, Сергій Шефір та Борис Шефір.

“Детектор медіа” створило рейтинг найуспішніших українських фільмів, які отримували фінансування від Держкіно у 2014–2019 роках.

З 2014 до 2019 року організація профінансувала 224 стрічки на суму 1,6 млрд гривень. У прокаті вони разом принесли 265,5 млн.

Це трохи більше 16% від витрат.

Для створення рейтингу використали звіти Держкіно за останні п’ять років і топ найуспішніших українських фільмів від DzygaMDB (тут зазначені касові збори в Україні).

Усі зазначені дані актуальні на 19 жовтня 2020 року.

Тільки три перших фільми із цього списку вийшли “в плюс”: зібрали в кінотеатрах більше грошей, ніж витратили на виробництво.

“Це мінімально необхідна умова, адже половину вартості квитків забирають кінотеатри. 80% найуспішніших українських фільмів, проспонсорованих Держкіно, примудрилися зібрати навіть менше, ніж коштували. 45% стрічок зібрали менше, ніж взяли в держави. Варто зазначити, що йдеться про внутрішньоукраїнські збори, а деякі з цих фільмів мали прокат за кордоном”, – зазначають у “Детектор медіа”.

Найуспішніші українські фільми, проспонсоровані Держкіно, — це маргінальні комедії, вважають у виданні.

Back to top button