Цікаве

Названо корисні властивості черешні

Всі ми любимо черешню за її смак. Через свою солодкість ця ягода часто служить альтернативою іншим продуктам для перекусу. Останні дослідження показали чим, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Як відомо організм людини повинен отримувати близько 25-30 грамів клітковини на добу. У чашці черешні міститься приблизно 3 грами цього мікроелементу. Тому черешня може стати відмінним джерелом клітковини для вашого організму, яка необхідна для підтримання здорової ваги, поліпшення травлення, зниження холестерину і ризику серцевих захворювань. Так само вживання черешні запобігає підвищенню рівня цукру в крові.

Через те, що черешня містить антоціани і групу поліфенолів, так корисних для м’язів і суглобів, медики рекомендують вживати черешню людям із захворюваннями опорно-рухового апарату. Протизапальні властивості черешні можна порівняти з усім нам відомим ібупрофеном. Також вчені довели, що антоціани, які містяться в черешні дуже корисні для серця людини. Вони зменшують запалення і сприяють здоров’ю артерій, що допомагає в профілактиці серцево-судинних захворювань.

Американські вчені з Національного фонду сну з’ясували, що гормон мелатонін, який міститься в черешні сприяє здоровому режиму сну і допомагає контролювати циркадні ритми вашого тіла. Якщо з’їдати всього 25 ягід черешні за пів години перед сном, то це допоможе зробити ваш сон більш спокійним і міцним.

 

 

 

 

Back to top button