Цікаве

Названо компанії, які публічно торгуються та володіють біткоінами

Існує безліч публічно торгованих компаній, які мають значний доступ до біткоінів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Компанія MicroStrategy за період з 1 липня по 23 серпня докупила біткоінів ще на 177 мільйонів доларів. Таким чином, загальна сума холдингів компанії Майкла Сейлора в біткоінах становить 5,3 мільярда доларів, що робить її найбільшим власником BTC з публічно торгованих компаній.

Крипто-новинний портал Cryptopotato опублікував список із ще 10 публічно торгованих компаній, які в одному інструменті дають можливість акціонерному портфелю будь-якого інвестора залежати від зростання ціни біткоіна, а також від корпоративних інновацій та підприємництва:

  1. Tesla
    На початку цього року виробник електрокарів Tesla зробив монструозну покупку, в результаті чого поточні запаси компанії складають близько 42 902 BTC, що в сьогоднішніх цінах перевищує 2 мільярди доларів. Незважаючи на деякі протиріччя на шляху, найостанніші документи показали, що компанія Ілона Маска не продала і половини своєї позиції.
  2. Galaxy Digital Holdings
    Найбільший інституціональний хранитель біткоінів в сфері високих фінансів, Galaxy Digital Holdings сьогодні має близько 16 400 BTC на суму 784 мільйони доларів.
  3. Voyager Digital Limited
    Компанія надає брокерські крипто-послуги, пропонуючи доступ до активів і торгівлю без комісії. Voyager Digital обслуговує роздрібних та інституційних інвесторів по всьому світу. Сьогодні компанія володіє 12 260 BTC на суму близько 586 мільйонів доларів.
  4. Square Inc
    Компанія швидких і простих цифрових платежів, яка створила додаток CashApp, зробила ставку на біткоіни на ранньому етапі для підтримки депозитарних послуг. Після ще кількох покупок, сьогодні компанія співзасновника Twitter Джека Дорсі зберігає 8207 BTC на суму близько 392 мільйонів доларів США.
  5. Marathon Digital Holdings
    Компанія займається технологіями цифрових активів і крипто-майнінгом, приділяючи особливу увагу екосистемі блокчейнів. Сьогодні вона зберігає близько 5784 біткоіниів на суму 276 мільйонів доларів.
  6. Coinbase Global
    Акції криптообмінної біржі Coinbase Global пережили важкий період після прямого лістингу в квітні 2021 року, можливо, через те, що після стрімкого бичачого ралі прийшов обвал ринку, який збігся з лістингом Coinbase на NASDAQ. Компанія зберігає 4 482 BTC, або 214 мільйони доларів.
  7. Bitcoin Group SE
    Bitcoin Group SE – це компанія венчурного капіталу з Херфорда, Німеччина, яка допомогла створити перший в країні кріптобанк за рахунок ранніх інвестицій у місцеві кріптобіржі. У компанії близько 3947 BTC на $188 мільйонів.
  8. Hut 8 Mining Corp
    Ця канадська компанія – один з найбільших у Північній Америці майнерів цифрових активів, орієнтований на інновації, що також підтримує відкриті і децентралізовані системи з 2018 року. На рахунку компанії 3522 BTC. Сьогодні це коштує близько 168 мільйонів доларів США або 212 мільйонів канадських доларів.
  9. Акції Riot Blockchain
    Маючи на балансі 2243 BTC на суму близько 107 мільйонів доларів, після відкриття операції з майнінгу біткоінів в Рокдейлі, штат Техас, Riot стала «найбільшою публічно торгуємою компанією з майнінгу і розміщення біткоінів в Північній Америці за загальною розробленою потужністю».
  10. Silvergate Capital
    Каліфорнійська компанія Silvergate Capital (також відома як Silvergate Bank) почала надавати клієнтам цифрові послуги багато років тому. У другому кварталі 2021 року від криптовалютних клієнтів було залучено 4,3 мільярда доларів на депозитах.

 

 

 

 

Back to top button