Цікаве

Названо ефективний продукт від 10 недуг

Включення в раціон певних продуктів здатне знизити ризик розвитку багатьох серйозних захворювань, поліпшити здоров’я і самопочуття, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Нещодавно дослідники з’ясували, що регулярне вживання мигдалю може допомогти відразу в декількох недугах.

Мигдаль підтримує здорову роботу серця, знижуючи рівень холестерину і кров’яний тиск. Крім того, він допомагає контролювати рівень цукру в крові, тому його рекомендують їсти діабетикам.

Також горіх ефективно бореться із запаленнями завдяки вмісту антиоксидантів і вітаміну Е. Ще один плюс мигдалю – поліпшення травлення. Особливо він допомагає при здутті живота. Крім цього, мигдаль відмінно бадьорить. Він містить марганець, рибофлавін і мідь, які важливі для виробництва енергії. Горіх багатий і білком, який насичує людину силами.

Мигдаль також володіє величезним протираковим потенціалом через високий вміст в ньому антиоксидантів. Антиоксиданти захищають клітини та ДНК від пошкоджень, які можуть призвести до раку. А корисні жири в мигдалі допомагають запобігти зростанню ракових пухлин.

Незважаючи на те, що мигдаль містить велику кількість жирів і калорій, він допомагає спалювати жир, особливо в області живота. Ймовірно, це пов’язано з тим, що мигдаль багатий білком. Попередні дослідження показали, що дієта з високим вмістом білка сприяє зниженню ваги. Також мигдаль зміцнює кістки завдяки високому вмісту фосфору. Деякі дослідження припускають, що фосфор знижує ризик розвитку остеопорозу.

Ще один привід є мигдаль – це його здатність зберігати молодість мозку. Горіх містить рибофлавін і L-карнітин, які підтримують здоров’я нервової системи і запобігають вікове зниження розумових здібностей. Мигдаль допомагає зберегти не тільки молодість мозку, але і шкіри, так як в ньому містяться корисні жири.

 

 

 

 

 

 

Back to top button