Цікаве

Навчу вас, як зі 100 грам фаршу приготувати цілу гору смачних котлет

Дуже часто трапляється так, що після приготування основної страви, наприклад, пельменів, голубців, фаршированих перців, чебуреків і т.д. залишається зовсім небагато фаршу.

Кількість його настільки мала, що не вистачить навіть ні на суп із фрикадельками, ні на макарони по-флотськи.

Що з ним робити? Заморожувати? Не бачу сенсу.

А тому в цьому випадку я готую котлети, які виходять дуже смачними. Діти та чоловік їдять із задоволенням.

Готувати такі котлетки не складно, а набір інгредієнтів найпростіший.

Інгредієнти:

  • Фарш (курячий, м’ясний) – 100 грам;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Цибулина – 1 велика;
  • Часник – 1 – 2 зубчики;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком та за бажанням;
  • Олія – для смаження.

Приготування:

Картоплю, зубчики часнику та цибулю очистити та подрібніть. Можна на тертці, але я роблю це за допомогою кухонного подрібнювача. Він не перетворює продукти “в кашу”, як це сталося б у блендері. Продукти подрібнюються на дрібні шматочки, як на тертці та всього за пару секунд.

Фото немає, оскільки спочатку не планувала робити фото рецепт.

Змішати фарш і картопляно-цибульною масою до однорідності.

За смаком додати сіль і перець, а також будь-які спеції на власний розсуд.

Сформувати котлети невеликої форми та обсмажити на сковороді з обох боків до рум’яної скоринки.

Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і нехай “дійдуть” ще хвилини 3-5.

Без яєць, хліба, панірування котлети добре тримають форму. Виходять дуже смачними та ситними. Нехай і майже без м’яса.

Натомість фарш не зник. не довелося його заморожувати.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + eighteen =

Back to top button